Nyheder

The Raincoats udsender dokumentar om sig selv

The RaincoatsJa, hvis der er ikke er andre, der gider, så må man jo selv tage handling. Derfor har Gina Birch, der var bassist i The Raincoats, lavet en dokumentar om sit band. The Raincoats var en usædvanlig postpunkgruppe, der startede i slut-70’erne og over tre album udviklede sig fra skramlet punk til sfærisk tribalpop. De skulle eftersigende have været stor inspirationskilde for mange bands, og især Kurt Cobain var erklæret fan.

Fairytales: A Work in Progress bringer interviews med mange af de inspirerede samt live-optagelser, hvoraf meget af det ikke tidligere har været offentliggjort. Der vil bl.a. være interviews med Geoff Travis fra Rough Trade Records, Beth Ditto fra The Gossip, Peaches, Chicks on Speed, Sonic Youth og Andy Gill fra Gang of Four. Man kan se en trailer for filmen her.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar