Nyheder

Cocteau Twins-sangerinde solodebuterer

Skrevet af Mikkel Arre

Bortset fra at hun lagde vokal til “Teardrop” og to andre numre på Massive Attack-albummet Mezzanine, er det ikke meget, man har hørt til Elizabeth Fraser, siden hendes band, Cocteau Twins, gik itu i 1998. fraserFraser har godt nok sunget lidt hist og her – bl.a. på soundtracket til to af “Ringenes Herre”-filmene – men hele vejen igennem har Fraser holdt sig ude af offentlighedens søgelys. Selv da en varslet gendannelse af Cocteau Twins i 2005 blev aflyst, sagde Fraser ikke spor til medierne.

Nu har Fraser imidlertid brudt tavsheden. Dels i et yderst læseværdigt interview i Guardian, hvor hun fortæller om sin oplevelse af Cocteau Twins’ forlis, sit alt andet end ukomplicerede forhold til sine gamle bandkolleger og om sit forhold til Jeff Buckley. Dels – og hér bliver det for alvor interessant – i form af en netop udkommet single kaldet “Moses”.

Singlen er Frasers første reelle soloudgivelse nogensinde, og til Guardian fortæller Fraser, at hun og kæresten Damon Reece, der tidligere har været med i Spiritualized, har indspillet noget, der måske kan blive til et helt album. Intet tyder dog på, at det er noget, der sker lige med det samme.

Skriv et svar