Nyheder

Fredagsvideo: The Golden Filter: “Thunderbird”

Jo, det er fredag, der er sprut i køleskabet, og du vil ud og kaste dine lemmer rytmisk rundt i et mørkt lokale med en masse svedende mennesker.

Måske er du så så heldig at støde på det her nummer ude på dansegulvet. “Thunderbird” er new yorker-duoen The Golden Filters anden single og en dramatisk omgang alternativ disko. Videoen med en frisindet dansegruppe og sangen i samarbejde minder mig faktisk om de gotiske undertoner KLF og Ace of Base syslede med i starten af 90’erne. Men The Golden Filter har så bare det her smittende 4/4-beat, der næsten er lidt snyd. Well, hvis du i smug godt kan lide Donna Summer, men gerne ville have haft hende i en mælkehvid udgave med ravnsort hår og sorte negle, så skru op og tryk på play:

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar

boeger