Nyheder

Undertoners oktober

Skrevet af Redaktionen

Lider du af dårlig korttidshukommelse? Kan du ikke huske, hvad der skete i den forgangne måned? Undertoner er klar med hjælpen lige her…

Som lovet for en måned siden, så har vi her hos Undertoner fået hovedet ud af dynerne og ud på de danske spillesteder godt pakket ind i slidte vinterjakker. Her følger en opsummering af oktobers begivenheder i tilfælde af, at du skulle have overset dem:

Vi starter lørdag den 3. oktober, hvor Kim Elgaard Andersen fik slæbt sig til The Drones i Lille Vega til trods for almindelig efterårs-ugidelighed. Og det var en god idé, for bandet leverede en solid omgang energisk rock’n’roll uden det mindste pis.

Nikolaj Nørlund stod for en af oktobers bedste koncerter. Foto: Brian Ravnholt Jepsen

Nikolaj Nørlund stod for en af oktobers bedste koncerter. Foto: Brian Ravnholt Jepsen

Samme aften var Brian Ravnholt Jepsen i lidt mere afdæmpet selskab med Nikolaj Nørlund i Jazzhouse. Det var en koncert, der blev leveret med stor indlevelsesevne og spillelyst, og med godbidder fra hele Nørlunds efterhånden større bagkatalog, dog med fokus på det nye album, Tid og Sted. Selvfølgelig.

Ca. en uge senere tog Anna Møller i Lille Vega for at se det nye vidunder fra England, Florence and the Machine. Trods en nedbrændt trailer med hele bandets udstyr formåede bandet alligevel at rive hele publikum med i en begravelse for instrumenterne og en fejring af livet med en indtagende Florence i front med sin usædvanlige stemme.

Samme aften var Christoffer Basse Eriksen i Voxhall for at se den engelske noisedisco-duo Fuck Buttons. Det var endnu en succes, hvor melodierne piblede frem under gruppens høje rytmer og støj, som fik olietønderne til at resonere lyden, og hvor der også var plads til improvisation.

Dagen efter tog Jonathan Heldorf i Lille Vega for at se Athlete. Det britiske band, der herhjemme er lidt ukendte, gik ydmyge til opgaven, men formåede alligevel at komme ud over scenekanten. Til sidst havde publikum slet ikke lyst til at slippe bandet.

Midt i måneden, den 14. oktober for at være helt præcist, tog Signe Palsøe i Nørrebro Teater for at se Vi sidder bare her og Mikael Simpson & Sølvstorm. Det blev til et par hyggelige bedstefar-fortællinger og pulserende, clubbet lysshow.

Så var Zenia Menzer til koncert med Porcupine Tree i Store Vega. En koncert, der var så insisterende, at Zenia sagtens kunne have klaret sig uden de visuelle indtryk.

Den 19. oktober tog Brian Ravnholt Jepsen i Falconersalen for at se triphop-nybryderne Massive Attack. De fik leveret et topprofessionelt show med masser af politiske budskaber, men intensitet og kontakt med publikum var der ikke så meget af.

Samme aften var Signe Palsøe i Københavns Musikteater for at se “Based on a True Story – 117 måder at slå sit kæledyr ihjel på”. Her leverede hurtige sceneskift en hel masse historier, der blev bl.a. blev formidlet med dukker og Jooks’ og Prins Nitrams musik.

Blixa Bargeld & Alva Noto var en af oktober måneds mere usædvanlige koncerter. Foto: Mathias Laurvig

Blixa Bargeld & Alva Noto var en af oktober måneds mere usædvanlige koncerter. Foto: Mathias Laurvig

Den 23. oktober var Anna Møller til koncert i Marmorkirken med Soap&Skin og den tidligere Bad Seeds-guitarist og Einstürzende Neubauten-forsangerBlixa Bargeld i samarbejde med Alva Noto. Det ene var pænt, det andet grimt, og hele oplevelsen kan bedst opsummeres i følgende sætning: »Mens Soap&Skin er en døende ravns sidste desperate vingeslag, lægger Bargeld & Noto stemning til forventningen om det kolde stål, der nærmer sig alabasterstruben.«

Sidst, men absolut ikke mindst, var Søren Jakobsen til generalprøven med Jay Reatard og hans nye backingband bestående af Anders Thode og Jacob Elving fra århusianske Cola Freaks på Musikcafeen i Århus. Det blev en stram og ildevarslende omgang, der naturligvis sluttede med, at Reatard smed en fadøl i hovedet på en fra publikum.

Derudover fik Jonathan Heldorf sig en snak med Florence and the Machine, hvis koncert Signe som sagt var til, om inspiration fra Grease og lunger i bur.

Vi kan allerede nu afsløre, at vi også kommer ud til en masse musik i november måned, så følg med her på siden.

1 kommentar

  • Der er da en væsentlig ting i har fuldstændig glippet… Malk de Koijn på Train, hvilken oplevelse!

Skriv et svar