Nyheder

Jackie-O Motherfucker spiller på Loppen

Foto: ©Wild Don Lewis 2006
Foto: ©Wild Don Lewis 2006

Foto: ©Wild Don Lewis 2006

Jep, den skulle være god nok. Loppens hjemmeside har i hvert fald annonceret Jackie-O Motherfucker til at komme 27. marts 2010 (Rettelse: Koncertdato flyttet: 28. februar, se kommentar fra koncertarrangør nederst, red.).

Jackie-O Motherfucker er en af de fornemste repræsentanter for den eksperimenterende, improviserede americana i stil med Sunburned Hand of the Man, No-Neck Blues Band o.lign. Med freejazzede arrangementer, der inkluderer støj, droner og til tider endda scratch, genfortolker de den amerikanske musikhistorie i uforudsigelige retninger. Bandets hovedmand er Tom Greenwood, der har haft mere end 40 samarbejdspartnere i bandet siden starten. I øjeblikket tæller bandet syv mand, men det er ikke sikkert, det er de samme syv, der kommer med til Danmark. De har desuden udgivet pladen Ballads of the Revolution i år.

Sidst bandet var i Danmark spillede de i 2007 i både København og Århus, men indtil videre er der ikke andre datoer i Danmark end den i København.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

2 kommentarer

Skriv et svar