Artikler

Marvins Revolt anbefaler

Skrevet af Redaktionen

Marvins Revolt har på deres utrættelige turnévirksomhed spillet sammen med en masse fantastiske bands. Her giver de en introduktion til fem af deres favoritter.

Foto: Lasse Høgh

Foto: Lasse Høgh

Danske Marvins Revolt har lige udgivet et nyt album , Patrolling the Heights, denne gang hos Play/Rec, og er i gang med at promovere det i hele Europa. En turné, der bringer dem godt rundt i Storbritannien, inden de slutter af på Lades Kælder 19. december. Og det er kun for at holde juleferie, inden de tager til Japan for at præsentere japanerne for deres særlige take på mathpop. Derfor bad Undertoner bandet om at skrive om nogle af matematikkens hemmeligheder. Det kom der følgende respons ud af:

Her følger en gennemgang af fem forskellige glimrende bands, som hver især har haft betydning for os som band på den ene eller den anden måde.

Adebisi Shank (Irland)
Det er ikke uden grund, at Adebisi Shank står øverst på denne liste. Vores label-mates på både The Richter Collective i Irland og på Parabolica i Japan er nemlig, ud over at være nogle af vores rigtig gode venner, også et af de bedste livebands i verden. That’s a fact! Vi har delt utallige scener med dem på vores forskellige tours, og det er altid en fornøjelse, både socialt og musikalsk. Adebisi er et af den slags bands, man bare skal unde sig selv at opleve mindst én gang i løbet af sit liv. Mick Roe, som spiller trommer i bandet, er desuden den ene af bagmændene i The Richter Collective og et af de rareste og mest pålidelige mennesker, vi nogensinde har mødt og arbejdet med. De fortjener al den opmærksom, de kan få, og der skal derfor lyde en kæmpe anbefaling herfra. Indtil videre har de kun udgivet en ep og et album, men mere følger forhåbentlig snarest. Vi spiller i øvrigt sammen med dem på Lades d. 19. december.

Papier Tigre (Frankrig)
Vi mødte disse tre franskmænd i løbet af vores tour med Adebisi Shank i december 2007. Vi havde været lidt i mail-korrespondance med dem op til turnestart og havde i alt fået tre datoer sammen med dem. Et helt igennem fantastisk liveband, som tydeligt bærer præg af mange timers liveerfaring. De formår, ligesom Adebisi, at udnytte trio-formatet til fulde og er en sjælden stram oplevelse at se og høre på. De er også nogle festaber uden lige, og alle tre shows, vi spillede med dem, endte ude i de sene timer med et væltet PA-anlæg, skeer i næsen og snakke om tour-onani.

Lite (Japan)
Denne perfektionistiske og svært høflige japanske kvartet var vores tourmates på vores Japan-tour i februar. Vi spille fire shows med dem dernede og havde i det hele taget en god tid med dem. De er uden tvivl det mest tighte band, vi har oplevet. De er alle fire fantastiske musikere, og på ægte japansk manér er de nærmest på nippet til at begå harakiri, hvis de spiller forkert. I modsætning til Papier Tigre er de nogle ret tilbageholdende folk, men alligevel svært hyggelige at tale med, på den smule engelsk de nu kan. Bassist Jun Izawa er i øvrigt involveret i vores japanske label Parabolica.

Itch (UK)
Disse nordbriter har en særlig betydning for os. De åbnede døren til en nye scene for os, og vi spillede sammen med dem i København en måneds tid før Killec fra 2007 – vores første album som trio og det album, der åbnede dørene til udlandet for os. De var utroligt taknemmelige for at komme over og spille i Danmark, det var første gang, de spillede uden for UK, og vi hyggede os gevaldigt sammen med dem.

Mutiny on the Bounty er faldet i søvn midt i festen.

Mutiny on the Bounty er faldet i søvn midt i festen.

Det var også en stor oplevelse for os at spille sammen med dem og lære dem at kende. Sidenhen har vi holdt kontakten til dem, og vi glæder os til at dele scene med dem igen en dag. Forsanger Mike Milner er desuden kunstneren bag artworket til Killec, som vi holder utroligt meget af.

Mutiny On The Bounty (Luxembourg)
Dette lille land indeholder et af de mest afholdte DIY-bands i Europa. Det er svært at nævne et venue eller en promoter, som ikke kender denne kvartet. Vi spillede med dem to gange i Danmark i november 2007 og igen i Luxembourg i december 2007. Alle tre gange en stor fornøjelse. De er de sødeste, rareste mennesker og et fantastisk liveband også. De er altid behjælpelige med at sætte shows op for os i deres hjemland eller til at hjælpe med kontakter, de har samlet sammen på deres endeløse turneer rundt omkring i Europa. Vi er på jævnlig mailkontakt med dem omkring alt muligt, og vi glæder os til at spille sammen med dem d. 19. december på Lades.

3 kommentarer

  • Nogle rigtig fine anbefalinger. Adebisi Shank og Mutiny on the Bounty er fantastiske bands på en scene. De andre har jeg desværre ikke haft fornøjelsen af at overvære endnu. Herfra skal i hvert fald også lyde en anbefaling om at tage på Lades d. 19.

Skriv et svar