Nyheder

Ny bog om Arthur Russell

Arthur Russell bogOk, der er måske ikke vildt mange, der kender til Arthur Russells musik, men det er helt klart en fejl, for han er en usædvanlig musiker.

Oprindelig var han uddannet cellist, men han var en nysgerrig fyr og var derfor en aktiv deltager i New Yorks undergrundsscene i slut-70’erne. Det førte ham til at lave minimalistisk disco, som stadig den dag i dag ikke lyder som meget andet. Jo, bortset fra, at man godt kan høre at bl.a. !!! og LCD Soundsystem er inspireret af ham.

Desværre døde manden i 1992 af AIDS, men i de seneste år er hans musik blevet genopdaget og udgivet på bl.a. The World of Arthur Russell, Calling Out of Context og sidste års overraskende udgivelse af countryfolk Love Is Overtaking Me.

Nu fortæller Prefix så den glade nyhed, at Tim Lawrence har skrevet en 450 siders biografi om Arthur Russell med titlen “Hold on to Your Dreams”. Tim Lawrence har tidligere skrevet “Love Saves the Day”, der omhandlede hele disco-æraen, så det er en mand, der ved, hvad han snakker om.

Og så har de endda fået Jens Lekman til at anbefale bogen med ordene: »Inspirerende og skrevet med kærlighed tager bogen os til rødderne af Arthur Russells musik, fra gaderne i New York til kornmarkerne i Iowa«.

Det er da et oplagt sidste minut-julegaveønske.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar