Nyheder

R.I.P. Jack Rose

Det er med stor sorg, at jeg må meddele, at Jack Rose er død af et hjerteanfald 38 år gammel. Det informerer Spinner.

Jack Rose gjorde sig først bemærket med det eksperimenterende noise/folk-band Pelt, der var en af de fremmeste eksponenter for den stil, der blev kaldt new weird america. I de senere år er han især blevet kendt for sit virtuose guitarspil, der genoptager en akustisk bluesfolk-stil i traditionen fra folk som Robbie Basho og John Fahey. Han har spillet flere gange i Danmark, både med Pelt og solo. Jeg havde selv fornøjelsen af at se ham for et år siden i Literaturhaus. Han vil bestemt blive savnet.

Her er en optagelse fra dengang, han spillede på Byens Lys, Christinia i 2007.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar

boeger