Nyheder

Autechre i Århus og København

Det nye album kommer i en deluxe vinyl-udgave.
Det nye album kommer i en deluxe vinyl-udgave.

Det nye album kommer i en deluxe vinyl-udgave.

En af 90’ernes helt store elektroniske pionerer var engelske Autechre, der var en betydende faktor for Warps succes som pladeselskab for en ny lyd. Gruppen rykkede sig fra album til album og leverede op gennem årtiet en række klassikere af kold, menneskefjendtlig lyd.

Nu er duoen klar med et nyt album med titlen Oversteps den 23. marts, selvfølgelig på Warp. I den forbindelse tager duoen på tour og kommer forbi København 2. april, hvor de spiller på Store Foyerscene i Koncerthuset. En scene duoen selv har efterspurgt at spille på fremfor en af koncertsalene, hvilket må betyde, at de ser lydligt potentiale i det store rum. I Århus spiller de i et mere traditionelt koncertrum, nemlig Voxhall, den 5. april.

Tracklisten til Oversteps ser ud, som man kan forvente en Autechre-trackliste:
1. r ess
2. ilanders
3. known(1)
4. pt2ph8
5. qplay
6. see on see
7. Treale
8. os veix3
9. O=0
10. d-sho qub
11. st epreo
12. redfall
13. krYlon
14. Yuop

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

4 kommentarer

  • Haha, det er den slags fejl, der kan forekomme, når man skriver nyheder henover morgenmaden. Desværre kender jeg ikke til hemmelige datoer i Aalborg, og det ser heller ikke sådan ud ifølge det her link, som vi har fået på tip fra en af vores læsere. Tak for det i øvrigt, Nikolai.

    Beklager fejlen og de falske forhåbninger.

  • Selv tak, Kim.
    Jeg forstår udmærket godt jeres skuffelse, billetten er jo ikke ligefrem billig, så en tur/retur til Århus eller København ville ikke lige være det fedeste jeg kunne komme på.

    Jeg sad selv med den følelse, da jeg først fik at vide, at de spillede i Århus men ikke i København. Det har jeg de rare drenge og piger over ved artFREQ at takke for, at det ikke er tilfældet længere.

    http://www.artfreq.org/

Skriv et svar