Nyheder

Caribou svømmer på april-album

Et stk. psych-cover - tydeligt inspireret af den klassiske lakridstype Pletskud.
Skrevet af Mikkel Arre

Lige da d. 9. december var blevet til d. 10., ringede min telefon. Jeg lå på et vandrerhjem i den gode belgiske by Mons og havde alt andet end lyst til at tale i telefon, så jeg afviste straks opkaldet. Omgående fik jeg en sms fra samme nummer. Indholdet begrænsede sig til følgende: “Caribou!”

Et stk. psych-cover - tydeligt inspireret af den klassiske lakridstype Pletskud.

Et stk. psych-cover - tydeligt inspireret af den klassiske lakridstype Pletskud.

Anledningen var, at Caribou (alias Dan Snaith) netop havde afsluttet sin koncert på Loppen. Og hvad er så grunden til at fortælle den historie? Tjo, nu er det såmænd på sin plads på ny at levere udråbet på ny: “Caribou!”

Sagen er nemlig dén, at Dan Snaith i selskab med en række gæstemusikere – herunder en freejazz-kvartet og Luke Lalonde fra Born Ruffians – har lavet en ny Caribou-plade. Den hedder Swim, og vi kan alle sammen springe i den psykedeliske balje 19. april, hvor albummet udkommer.

Til Pitchfork.com forklarer Snaith, at hans mål med Swim har været at lave “dansemusik, der lyder, som om det er lavet af vand – snarere end af metalliske ting, som den meste dansemusik lyder af.”

Hvis du synes, det lyder en smule kryptisk, og/eller gerne selv vil lægge ører til vandig dansemusik, så kig forbi Caribous website, hvor åbningsnummeret “Odessa” kan hentes.
Hele tracklisten ser i øvrigt således ud:

1. Odessa
2. Sun
3. Kaili
4. Found Out
5. Bowls
6. Leave House
7. Hannibal
8. Lalibela
9. Jamelia

1 kommentar

  • Det lyder meget, meget lovende. Forestiller mig en doven basgang med tonsvis af svævende, rumklingende og fjerlette klaverflader glimrende i baggrunden.

Skriv et svar