Nyheder

Danske Quadron på Plug Research

Quadron har lynende travlt, men tager det med ro.
Quadron har lynende travlt, men tager det med ro.

Quadron har lynende travlt, men tager det med ro.

I sommers udgav den danske soulduo Quadron deres debut-album, og siden er det gået stærkt. Flere af sangene har været med i DR’s satire-serie “Manden med de gyldne ører”, og de er ikke mindst blevet nomineret til en Robert for “Bedste originalmusik” for deres bidrag til Hella Joofs “Se min kjole”.

I udlandet har de også fået øje på bandet og deres sødmefulde musik med associationer til girl group pop fra 60’erne. De holdt sig blandt andet i en top 5 på den legendariske californiske radiostation KCRW i to måneder sidst i 2009 og er blevet inviteret til festivalen SXSW i Austin, Texas, der er ét stort transfer-vindue for nye bands.

Men Quadron er allerede blevet handlet. De er nemlig blevet snuppet af Plug Research, der nok mest er kendt for deres ekspertise indenfor leftfield hiphop med navne som Daedelus, Flying Lotus og Nobody, men også har bl.a. Mia Doi Todd. Nu er danske Quadron i hvert fald næste navn i folden, og det bliver spændende at følge, hvordan de klarer sig i drømmenes land.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar