Nyheder

Daedelus laver lydspor til bokser-oprør

Så er Daedelus på vej med ny plade, der er en opfølger til Love to Make Music to fra 2008. Det rapporterer Prefix Mag. Pladen udkommer på Flying Lotus’ nye pladeselskab Brainfeeder, der kan fortælle, at pladen er en form for lydspor til historien om Bokser-oprøret, der var en modstandsbevægelse i Kina mod Dronning Victorias soldater. De kaldte sig selv “The Righteous Fists of Harmony”, hvilket også bliver titelen på Daedelus’ nye album, og de troede, at de havde magiske kræfter så som at være skudsikre, at kunne flyve og være i stand til at få døde til at genopstå.

Deres magiske kræfter holdt dog ikke mere end tre år, så var 100.000 boksere, som de blev kaldt af den britiske hær, faldet i kamp, og det nye album er Daedelus’ forsøg på at skrive et requiem for deres endeligt. Ja, det lyder svulstigt og dramatisk, og det er videoen, der fungerer som trailer for albummet også, men den har nu også noget Disney-sødme over sig. Den minder i hvert fald mig om “Når du ser et stjerneskud” bare uden Jesper Fårekylling. Se den selv herunder. Først en trackliste:

1. An Armada Approaches
2. Tidal Waves Uprising
3. The Open Hand Avows
4. Order Of The Golden Dawn (featuring Laura Darling)
5. The Finishing of a Thing
6. Succumbing To (featuring Kid A)
7. Stampede Me (with Amir Yaghmai)
8. Fin De Siècle

Daedelus “Righteous Fists of Harmony” from DestroyRockMusic Inc. on Vimeo.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar