Nyheder

Definitive Jux lukker ned

Def JuxRygterne har svirret det seneste døgn, at Definitive Jux ville lukke butikken. Nu er det desværre officielt. El-P har skrevet en tåreperser af en pressemeddelelse på deres hjemmeside, hvor han takker sine samarbejdspartnere, kunstnere, medarbejdere og fans for 10 års arbejde med Definitive Jux. Pladeselskabet vil gå i hi på ubestemt tid, så El-P kan koncentrere sig om at lave musik og producere plader. Han understreger, at selskabet ikke lukker, man vil stadig kunne få nyheder om de forskellige kunstnere og købe merchandise, men der kommer ikke nye plader.

Selvom selskabet måske ikke har leveret de helt store åbenbaringer de sidste par år, er det stadig trist. Da Definitive Jux startede i begyndelsen af sidste årti, bragte de en helt ny dagsorden for hiphoppen og viste en ny vej, der var kompleks og fascinerende. Albums med Cannibal Ox, Aesop Rock, Mr. Lif, Murs og El-P selv satte afgørende mærker i hiphop-historien og nye standarder for, hvordan genren kunne lyde.

Nu kan man jo så håbe, at det betyder, at der vil komme en strøm af nye udgivelser fra El-P’s hånd, både som producer og solo.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar

boeger