Nyheder

Diamanda Galás skriger i Marmorkirken

Ja, hun ligner jo en, der har forsøgt at forcere askeskyen på kost. Foto: Austin Young.
Valkyrie eller vampyr? Who cares, hils igen eller det bliver værst for dig selv. Foto: Austin Young.

Valkyrie eller vampyr? Who cares, hils igen eller det bliver værst for dig selv. Foto: Austin Young.

Det er noget af en frygtindgydende dame, Artfreq og Cph Pix har hyret til at spille i Marmorkirken fredag den 23. april.

Diamanda Galás er kendt for sine øredøvende skrig, men kan faktisk spænde over hele fire oktaver. Hun kommer egentlig fra opera-verdenen, men hendes unikke stil passede ikke så godt ind der, og derfor har hun egentlig mere være regnet til den eksperimenterende rock, selvom hun dog har arbejdet sammen med klassiske komponister.

Koncerten i Marmorkirken er eksklusiv for Danmark, hun spiller simpelthen ikke andre steder i Europa, og hun kommer i god tid, da hendes vokal skal akklimatiseres og hvile i flere dage inden koncerten. Desuden kommer hun med personlige make-up-artister og butler, så hun kan være i absolut topform, når hun optræder i Marmorkirken med koncertprogrammet “Your Kisses are like Fire”.

Lyder det excentrisk? Det er det også, men oplevelsen bliver helt sikkert også musikalsk rig og ikke bare et freakshow.

Tilføjelse:
Programmet er lige blevet ekstra stærkt, da arrangøren har tilføjet Lydia Lunch & Jacob Kierkegaard til koncertoplevelsen. Lydia Lunch gjorde sig kraftigt bemærket på New Yorks kortvarige no wave-scene, og Jacob Kierkegaard er en internationalt anerkendt lydkunstner. Sammen opfører de “Forget to Breathe”.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar