Nyheder

Februars koncerter: Forest Mode Trap House

Skrevet af Camilla Grausen

Hver gang vi træder ind i en ny måned sætter Undertoner fokus på nogle af månedens koncertmæssige højdepunkter. Vi præsenterer nu: Februar!

Februar er i gang, og vinteren har i den grad tag i Danmark. Men det er værd at forsøge at trodse snestorm, minusgrader og glatte cykelstier for at komme ind og opleve nogle af månedens anbefalelsesværdige koncerter…

Depeche Mode er klar til at indtage Danmark på ny den 22. og 23. februar i Horsens.

Depeche Mode er klar til at indtage Danmark på ny den 22. og 23. februar i Horsens.

Det svenske band Forest & Crispian lancerede sig i første omgang som ”new wave barber shop rock” med stråhatte og spraglede jakkesæt. Hvor fornøjeligt og festligt det end var på debuten Modern Sensation, blev det kun bedre, da de blev mere seriøse på Modest Sensation fra sidste år. Her er det en anderledes drømmende og eftertænksom stil, svenskerne lægger for dagen. Forest & Crispian er netop nu i gang med en tour i Danmark sammen med danske Prins Nitram og den danske duo The Freudian Slip, der begge bestemt er et (eller mange) lyt værd. I aften, lørdag den 6. februar, er det på Fermaten i Herning, den 20. på Café von Hatten i Randers, den 26. på Badeanstalten i Slagelse, den 27. på Forbrændingen i Albertslund og til sidst i Bygningen i Vejle den 5. marts.

Februar er også måneden, hvor Depeche Mode kommer til landet igen. Bandet, der  nærmest gået hen og blevet en institution i moderne elektronisk rock, forstår i den grad at sætte gang i en fest. Og det ærgrede sikkert mange Roskilde-gængere, at bandets sidste fest i landet foregik i Parken i København midt under Roskilde Festivalen i sommer. I denne omgang er der imidlertid også mange DM-fans, der går glip af dem, for når de spiller i Forum Horsens den 22. og 23. februar er der kun plads til 4500 gæster pr. aften, og billetterne blev revet væk lynhurtigt. Men de heldige, der nåede at få billet, kan glæde sig til at høre klassikere fra bandets lange karriere samt numre fra deres nyeste album Sounds of the Universe.

De samme dage i København løber to andre udsolgte koncerter af stablen. Australske The Temper Trap spiller nemlig i Lille Vega den 22. og 23. februar. Sidste sommer optrådte de til Beatday-minifestivalen, og de skulle egentlig have optrådt igen i Vega i november, men den koncert blev udskudt til skuffelse for mange. Nu er de omsider tilbage, og det endda med to koncerter. Det australske band med den britiske indierocklyd udgav deres debutalbum Conditions sidste år og er blevet spået et stort gennembrud i de britiske musikmedier. Opvarmning leveres af The Joy Formidable.

Den amerikanske duo Beach House, bestående af Alex Scally og Victoria Legrand, har eksisteret siden 2005, men nærmer sig nu et gennembrud med fine anmeldelser af deres mørke, drømmende indierock. Undertoners anmelder roser også duoens helt nye album Teen Dream og kalder det »en både inderlig, oprigtig og fælt velskruet plade.« Bandet spiller på Loppen i København den 26. februar.

Følg løbende med i de anbefalelsesværdige koncerter i Undertoners koncertkalender.

Skriv et svar