Nyheder

Jay Reatards dødsårsag fundet

Foto: Andy Eisberg
Foto: Andy Eisberg

Foto: Andy Eisberg

Da chokket om Jay Reatards død kom i starten af året, var der uvished om dødsårsagen. Han var bare blevet fundet i sin seng. Siden svirrede rygterne, bl.a. om at han havde HN1N1, og det måske var skyld i hans død, og på et tidspunkt gik der også historier om, at hans død blev efterforsket som mord.

Nu er årsagen til hans død fundet, har Stereogum fundet frem til via The Commercial Appeal. Ifølge obduktionen foretaget af Dr. Karen E. Chancellor var kokain-forgiftning skyld i hans død med alkohol som en stærkt medvirkende faktor. Med det liv, Jay var kendt for at leve, kommer det jo ikke som en overraskelse. Nu kan rygterne falde til ro, og Jay Reatard kan hvile i fred.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar