Nyheder

Sage Francis rapper indierock

Sage FrancisDer synes at tegne sig det mønster, at Sage Francis veksler mellem personlige albums og samfundskritiske. Personal Journals, ja titlen giver sig selv, og det sidste album, Human the Death Dance, tog udgangspunkt i personlig livserfaring, mens albummet imellem de to, A Healthy Distrust, leverede nogle alvorlige angreb på samfundets uforståeligheder.

Derfor er det også passende, at Sage Francis’ næste album, Li(f)e, der udkommer 11. maj, bliver en kritik af en hyklerisk kultur og organiseret religion, som de informerer hos Anti-. Albummets titel er således en bevidst leg med ordet løgn og liv, og Francis udtaler om albummet: »Hvad ved livet er en løgn? Hvad vi får fortalt om Gud er en løgn. Hvad vi får fortalt om race, kønsroller, skønhed, krig, mad, medicin, seksualitet, kapitalisme, historie, menneskets natur … er en flok løgne. Jeg kan mærke det i min mave, jeg tænker det i min hjerne, jeg skriver det med mine hænder, og jeg siger det med min mund. Det er det, der gør livet og løgne til det generelle tema på dette album.«

Til at hjælpe sig med at formidle det tema har han anskaffet sig et band bestående af producer Brian Deck (Modest Mouse, Iron & Wine) samt Jim Becker og Tim Rutili fra Califone. Desuden er selve musikken skrevet af bl.a. Jason Lytle (Grandaddy), Chris Walla (Death Cab for Cutie), Mark Linkous (Sparklehorse), Devotcka og medlemmer fra Calexico, så selve produktionen kommer ikke til at lyde meget af hiphop, men Francis’ levering vil selvfølgelig som altid være letflydende rap. Hvordan det kommer til at fungere, bliver spændende at høre.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar

boeger