Artikler Interview

The Soft Pack – et ‘The’-band

På den varmeste Roskilde Festival i 33 år spillede The Soft Pack en sen koncert på Pavilion. Undertoner var så heldige at møde dem om eftermiddagen, inden de gav en blændende koncert.

The Soft Pack1De ligner, hvad de er. Et af nullernes ‘The’-bands. Håret er pjusket, og de ser en smule nørdede ud. Det er seneftermiddag på Roskilde Festival 2009, da Undertoner møder dem til en snak om inspirationskilder, det at blive sammenlignet med The Strokes og de andre ‘The’-bands og om det nye album. Og, nå ja: navneskiftet fra The Muslims til The Soft Pack.

The Soft Pack minder på mange måder om et ‘The’-band. De ser tjekkede, men nørdede ud, de har et bandnavn, hvor ‘The’ indgår, og de spiller ‘lige ud ad landevejen’-poppunkrock. Og de er også glade for sammenligningen:

»Vi er da selvfølgelig flatterede over at blive sammenlignet med så store bands. Vi kan godt se, hvor sammenligningen kommer fra, og det giver god mening, for vi spiller den samme slags musik, men vi er ikke specielt inspireret af dem,« forklarer Matt Lamkin, der er sanger og guitarist i bandet.

Det er mere The Fall, Modern Lovers, R.E.M. og ikke mindst Pavement, der har fyldt meget for de fire unge mænd fra San Diego. Slackerrockens konger har ifølge Soft Pack inspireret meget, og det kan også høres i musikken. På de første to ep’er kan man tydeligt høre inspirationen fra Stephen Malkmus og co. Men det ser ud til at ændre sig på deres nye plade.

Niveauet bliver højere
»På den nye plade hæver vi niveauet for sangskrivningen. Den bliver ikke nær så simpel som tidligere. I starten var vi kun to, der skrev sange, og nu er vi fire. Det er klart, at niveauet bliver højere, når der er flere om buddet,« forklarer Matt Lamkin.

Matty McLouglihn fortsætter: »Tidligere spillede vi meget straight-forward rock’n’roll, hvor vi gik fra A til B. Nu forsøger vi at lade sangene bevæge sig i forskellige retninger. Sangene er stadig meget ligefremme, men det er ikke længere en stor gang opkast, man får smidt i hovedet…«

Foto: Shay Peretz

Foto: Shay Peretz

I det forjættede land er det stadig ikke blevet til den store succes, men de nævner selv, at det at varme op for The Breeders, Bloc Party, Franz Ferdinand og The Raveonettes er noget af det fedeste, de har opnået indtil videre. Og så selvfølgelig at komme og spille på Roskilde Festival.

»Det er fantastisk at se verden på den her måde. Vi får lov til at spille nogle af verdens bedste festivaler som her. Og at se sig selv på plakaten sammen med store navne som Nick Cave er awesome,« siger trommeslager Brian Hill.

Navneforandring
En ting, der har været fed for The Soft Pack, var at skifte navn. De hed tidligere The Muslims, fordi de ifølge dem selv »ville have et fedt bandnavn som for eksempel Silver Jews eller Frank Black and the Catholics har det.«

Men desværre for The Soft Pack blev navnet set som et politisk statement, og det var ikke, hvad de ønskede.

»Vi ændrede det bare for starte på et nyt kapitel. Vi vil jo bare spille vores sange. Pludselig væltede det ind med e-mails, folk råbte efter os til koncerterne, og bladene gjorde grin med navnet. Det var ret ubehageligt engang imellem,« forklarer Brian Hill.

Den 2. februar udkom deres nye plade, og den bærer kort og godt navnet The Soft Pack.

Skriv et svar