Nyheder

Det nye sort er det nye sort

detnyesort_forsidePå fredag den 12. marts får Danmark et nyt musikmagasin. Og i disse hypermoderne tider, hvor alt foregår på det der internet, er det bemærkelsesværdigt, at det bliver et fysisk magasin. Men man kan dog stadig læse magasinet på nettet på adressen Detnyesort.org.

Bladet har til formål at udfylde et hul, de mener, der er på den danske front, ved udelukkende at fokusere på den danske undergrund. Og det er så lige meget, om vi taler metal, hiphop eller ultrakonservativ neofolk, så længe det bare er dansk.

Umiddelbart virker det som et fornuftigt initiativ, der især kan være interessant for nye bands at læse, da der er selvhjælps-artikler i første udgave som “Sådan får dit band støtte” og “Bagom de danske bookere”. Derudover bliver der skrevet om dubstep, postrock, og der er sågar en artikel med den lokkende titel “Dur ikke – væk: en kronik om danske talentshows”.

På fredag udkommer bladet gratis i Aalborg, Århus, Odense og København, men jeg har ikke oplysninger om hvor, dog er det sandsynligt, at det kan findes i diverse musikforretninger. Bladet er på 36 sider i et oplag på 3000, og blad nr. 2 er allerede på trapperne.

Desuden er der releasekoncert for bladet 12. marts på Studenterhuset i Århus under Strange Ears Festivalen med Among Relatives og Yuno samt et surprise act som optrædende, og 4. april i Huset i Magstræde.

Velkommen til!

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar