Nyheder

Dirty Projectors, Beach House og Health til Roskilde Festival

Roskilde Festival har trukket tre amerikanske indie-navne op af deres store sombrero, der har begejstret Undertoner-redaktionen i løbet af det sidste år. Vi smiler bredt ved tanken om sommer.

Beach House på Loppen. Foto: Kasper Troels Nørregaard, www.comeondieyoung.dk.

Beach House på Loppen. Foto: Kasper Troels Nørregaard, www.comeondieyoung.dk.

Ja tak, så var der endelig seriøs øreguf til fans af eksperimenterende rock. Nu begynder Roskilde Festival at trække navne op af hatten, som Undertoner glæder sig rigtig meget til at se.

For det første kommer Dirty Projectors, der sidste udgav et af årets albums, Bitte Orca. Et eksperimenterende band fra New York, der spillede på Loppen i forbindelse med Rise Above-pladen, men ikke har været i Danmark med sidste års plade, der var deres helt store gennembrud til de alternativt indstillede masser.

Et andet band, der har opnået det samme i år, er Beach House. Med Teen Dream har de for alvor fået tag i et større publikum, og deres udsolgte koncert på Loppen for kort tid siden var lige så rar som deres plade. De, der ikke fik billet til den koncert, får nu en chance til.

Sidst, men ikke mindst, kommer Health, der også leverede en fantastisk plade sidste år og ikke mindst en energisk koncert på Lygten. Deres støjende, dansable eksperimentalrock skal nok blive en succes på Dyrskuepladsen.

Desuden har Soundvenue igen været ude og lure på bands hjemmesider og fundet ud af, at LCD Soundsystem kommer til Roskilde Festival 1. juli. James Murphy og co. er på vej med deres tredje plade, der stadig er uden titel, men skulle være ude 17. maj. Der har været rygter om bandets opløsning, og selvom Murphy har tilbagevist dem, så er det muligvis sidste chance for at se bandet live.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

1 kommentar

Skriv et svar