Nyheder

Fredagsvideo: Aloe Blacc: “I Need a Dollar”

Al den gode soul blev lavet i 60’erne og 70’erne. Det er en påstand, det er svært at finde modbeviser på, når man roder de seneste årtiers soul-udgivelser igennem. Der er dog de senere år kommet gode bud, der både genopliver den oprindelige soul i ren retrostil og decideret fornyer den som bl.a. sidste års plade fra Sa-Ra-kollektivet.

Aloe Blacc er ikke en af fornyerne på sin temasang til HBO-serien “How to Make It in America”. “I Need a Dollar” kunne faktisk lige så godt være udkommet på Stax i ’68, og teksten rammer også et ret tidsløst arbejdertema. Men det er ikke desto mindre en fremragende sang med et percussivt klavertema. Sangen er ud over en temasang også første single fra Aloe Blaccs næste album, Good Things, der udkommer til sommer.

Så det er bare at komme ud og samle nogle dollars ind til dén udgivelse.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

1 kommentar

Skriv et svar