Nyheder

Guru er død – R.I.P.

Skrevet af Christian Klauber

Hiphopverdenen har mistet et af sine allerstørste ikoner. Guru er ikke længere blandt os.

Med Gurus død blev verden med et snuptag et hiphopikon fattigere. Foto: Barbara Mürdter

Med Gurus død blev verden med et snuptag et hiphopikon fattigere. Foto: Barbara Mürdter

Døden svinger med leen i musikverdenen. Først var det Jay Reatard, der blev taget fra os i januar, i starten af marts var det Mark Linkous’ tur, og mandag morgen var turen kommet til en af hiphoppens største ikoner og mest respekterede MC’s, Kieth Elam, aka Guru. Guru var mest kendt for at udgøre halvdelen af hiphopduoen Gangstarr og for sit arbejde under Jazzmatazz, projekter der begge – Jazzmatazz i størst grad – succesfuldt fusionerede hiphop og jazz.

Rygterne om Gurus død begyndte allerede at svirre for halvanden måneds tid siden på Twitter, da Guru 2. marts 2010 blev indlagt på hospitalet efter et hjertestop. Sandheden var dog, at han blev opereret og efterfølgende lå i medicinsk induceret koma, som han dog blev vækket fra 3. marts 2010. Han blev aldrig udskrevet efter hjertestoppet 1. marts og tabte en over et år lang kamp mod kræft.

Undervejs i kampen mod kræften har Guru skrevet et brev til sine fans og familie. Det fortæller kompromisløst om hans tanker, hans familie og relationen til DJ Premier. Undertoner vil en af de kommende dage bringe en nekrolog over Guru, der med sin død også tog en hiphopepoke med i graven. Rest in peace, Guru.

Skriv et svar