Nyheder

Prince til Roskilde

PrinceJa, den er god nok. Ingen ringere end Prince gæster Roskilde!  Nyheden om multigeniets koncert på sommerens festival blev offentliggjort nærmest ud af det blå her til formiddags, og vil med garanti glæde dem, der i de sidste par dage har beklaget sig over manglende prominente hovednavne.

Prince Roger Nelson blev født ind i en musikalsk familie i 1958 i Minneapolis. Op igennem 80’erne pionerede “The Purple One” sin helt egen lyd ved navn Minneapolislyden, hvis idé kortfattet var at udskifte funkmusikkens traditionelle instrumentsektion med synthesizere og trommemaskiner. Denne revolutionerende lyd skulle i de følgende år vise sig enorm skoledannende, og alle nutidige producere inden for R’n’B og chartpop står i en eller anden grad i dyb gæld til Princes indflydelsesrige diskografi. Det gælder ikke mindst for The Neptunes og Timbaland, der er direkte arvtagere af Princes stil.

Princes koncert på Roskilde er den ene i rækken af blot tre koncerter, som han giver i løbet i sommeren, så glæd Jer! Årets Roskilde Festival tegner lige pludselig til at blive uforglemmelig.

Leave a Reply