Plader

The Brazierlights in the Window: Spring Release EP

Skrevet af Jesper G. Kaufholz

Ung psychrock-duo imponerer på deres andet udspil med store klanglandskaber og en snigende melankoli.

Den gjorde ikke meget ud af sig, Spring Release, som den lå der i bunken med de andre cd’er fra redaktøren. Men som i et eventyr endte den grimme ælling med at blive en smuk svane. For over fem sange og 20 minutter formår The Brazierlights in the Window at imponere med en ganske gennemført shoegazer, der trækker lidt alle steder fra og samtidig har sin egen lyd. De to unge herrer Anton Rank og Perry MacLeod har fra deres base på Kastanievejens Efterskole på Frederiksberg søsat et projekt, der skal give den skramlede psykedeliske rock en saltvandsindsprøjtning.

Ep’en Spring Release er ikke nogen langvarig sag, men bare fordi ordet psykedelisk indgår i beskrivelsen, betyder det ikke, at man skal have tre timer lange jam-sessions over to riff. Og hen over pladens 20 minutter får de ambitiøse unge herrer vist os et landskab af reverb, med træer af spinkle guitar-arrangementer, der vælter i en vind af distortion. Det bygges langsomt op, bryder ud i kaskader af støj og dronende guitarer for til sidst at folde sig sammen igen, mens feedback-collager tegner baggrunden.

Tracklisten siger fem numre, men den første ‘sang’ er blot en halvanden minuts lydcollage, der lige så godt kunne siges at være indledningen til den lidt fjollede “The Strawberry Took Too Many Drugs”. Og dette første, reelle nummer er faktisk også det svageste på pladen. Vokalen lyder fjollet, og teksten lader noget tilbage at ønske rent lyrisk, men musikken holder.

Derfor er det også rart, at The Brazierlights in the Window på de sidste tre numre går væk fra den traditionelle sangstruktur for til gengæld at give os episke og følelsesladede landskaber af lyd. For det kan de finde ud af.

På trods af et kluntet navn er der faktisk masser at byde, og alene det at lave andet end kedelig, lunken gymnasie-indie giver The Brazierlights in the Window nogle point. På den anden side er det en lidt ujævn affære, som dog bliver bedre hen ad vejen, men hvad angår potentialet, er The Brazierlights in the Window et godt bud på et navn, som vi her på redaktionen skylder os selv at holde øje med.

Spring Release kan downloades her.

★★★★☆☆

Skriv et svar