Nyheder

Autechre klar med endnu et 2010-album

Skrevet af Mikkel Arre

Til Joanna Newsom-koncerten i København i søndags var der lettere overraskende lige så meget Autechre i Koncerthusets foyer, som der var Newsom. Rundt om i lokalet var nemlig placeret projektorer, der blæste grafik relateret til coveret til Autechres album Oversteps op på betonvæggene. Men hvad der i første omgang virkede som en kikset mangel på oprydning hos DR (der var trods alt gået mere end halvanden måned, siden Autechre spillede i foyeren), var måske i virkeligheden et varsel om, at det var værd at holde øje med den revolutionerende duo fra Sheffield.

Nu viser det sig nemlig, at Autechre er klar til udgive årets andet album, blot få måneder efter at Oversteps udkom. 12. juli kan vi således pleje det savn, som afslutningen af VM i fodbold dagen inden eventuelt måtte fremkalde, ved at investere i Move of Ten, der passende nok rummer 10 numre. Ovre hos Autechre kan man se coveret til det nye album, og electronicafans med falkeøjne kan nok skelne tracktitlerne. Det kan vi ikke. Vi ved kun, at et af numrene hedder noget så sænke slagskibe-agtigt som “Y7” – og det kan også høres på Autechres website.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar

boeger