Nyheder

Isis går i opløsning

Indlevelse var ikke en mangelvare til ISIS. Desværre nåede intensiteten aldrig ud over scenekanten. Foto: Erik Moholdt
Skrevet af Mikkel Arre

Da Undertoner sidste sommer anmeldte Wavering Radiant, det femte fuldlængdealbum fra det amerikanske alternative metal-band Isis, var der en pæn buket roser til kvintetten, der havde vendt en nedadgående formkurve. »Forhåbentlig kan de styrke den udvikling yderligere på deres næste album,« lød afslutningen – men det fromme ønske bliver ikke til virkelighed.

Isis har nemlig for nogle timer siden meddelt på sin Myspace-side, at den forestående månedlange USA-turné er bandets sidste, ligesom en planlagt ep bliver det afsluttende punkt i gruppens diskografi.

»Vi har set for mange bands fortsætte for længe til at lide en værdig død, og vi lovede alle sammen hinanden i begyndelsen af bandets liv, at vi ville gøre vores bedste for at sikre, at Isis ikke ville blive ramt af det syndrom,« skriver bandet og understreger, at udmeldingen ikke skyldes nogen pludselige hændelser. »Ganske enkelt har Isis gjort alt, hvad vi gerne ville, og sagt alt, vi ville sige.«

Noget af det sidste, bandet gjorde og sagde på dansk grund, var at spille på Roskilde Festival sidste år og give et interview til Undertoner.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar