Nyheder

Lyd+Litteratur-festival i Århus og København

L+L_2010-flyer_jpgMusikbladet Geiger har virkelig formået at sætte fokus på sammensmeltningen af digtere og musikere, lyd og litteratur, de seneste år. I første omgang som medarrangør af de årlige Lyd+Litteratur-festivaler i Århus i samarbejde med Litteraturen På Scenen, og i anden omgang som pladeselskab fokuseret på netop denne slags udgivelser, som har fået imponerende meget (positiv) omtale i betragtning af udgivelsernes smalle publikum.

I denne uge er det endnu engang tid til Lyd+Litteratur-festivalen, der også for en enkelt dag begaver københavnerne med vildtflorerende ord tilsat forstærkende musik. I år har de anskaffet freejazz-legenden Henry Grimes, den tyske electronica-bastard Kammerflimmer Kollektief, der kaster sig ud i et akkompagnement af Carsten René Nielsens digte, den amerikanske lydpoetiker Edwin Torres, som skulle være en blændende live-oplevelse, T.S. Høeg, Band Ane og mange flere.

Her er det fulde program:

Torsdag 13/5 – Musikcaféen, Århus. Fra kl. 19.00 – 02.00.

Stemmejernet
Natural Selector
Ida Bach Jensen: EKELÖF i ord og toner
Hovedpersonen – Andersen & Niepoort
TJ Supreme Sex Syndrome

Fredag 14/5 – Musikcaféen, Århus. Fra kl. 19.00 – 02.00.

Henry Grimes (US)
Edwin Torres (US)
Michael Mørkholt & Thomas Krogsbøl
Ak, du lyver Albertine
Bodega Boys
DJ Dolores (BRA)

Lørdag 15/5 – Musikcaféen, Århus. Fra kl. 19.00 – 02.00.

Kammerflimmer Kollektief (D) & Carsten René Nielsen
Zoë Skoulding & Alan Holmes (UK)
Clean Boys & Sid Yiddish (US)
Elektronavn
Morten Søndergaard
DJ Markus Detmer (D)

Søndag 16/5 – Musikhuset, Rytmisk Sal, Århus. Fra kl. 14.00 – 17.00.

Band Ane
E-xtension-trio: Mette Stig Nielsen, Jakob Riis og Laus Strandby Nielsen
Elektrolyd+Litteratur: Jonas Olesen & Jesper Elving

Lørdag 15/5 – Jazz Club Loco, Byggeriets Hus, København. Fra kl. 19.00.

Edwin Torres (US)
Henry Grimes (US)
Little Red Suitcase & Lars Skinnebach
Ak, du lyver Albertine
MikkelModulererMarius
T.S. Høeg

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar