Nyheder

Panda Bear udgiver vinylsingler

2009 var et år, der på mange måder stod i Animal Collectives tegn. New Yorker-bandet har ellers en del år på bagen og har op igennem sidste årti udgivet en kontinuerlig strøm af spændende eksperimentalmusik, der på alle leder og kanter har udvidet spektret for dekonstruvistisk, men stadig iørefaldende musik.

Men det var nu alligevel først med Merriweather Post Pavilion, fra januar 2009, at gruppen blev katapulteret fra at være et feteret undergrundsband til at blive en regulær indiemastodont. Og succesen var velfortjent. Det er sjældent man tør anvende udtrykket mesterværk om kontemporær musik, men med Merriweather Post Pavilion var der overhovedet ingen tvivl. Dekonstruvismen blev taget til nye og helt uventede højder. Ja, ofte sad man næsten med fornemmelsen af at lytte til regulær popmusik. Men til trods for Beach Boys-referencerne og de elektroniske, til tider nærmest dansante beats, var det stadig vaskeægte strukturnedbrydning man lagde ører til. Mesterligt.

En del af denne nye omfavnelse af harmoni og popappel skyldtes i høj grad Noah Lennox. Forud for Merriweather Post Pavilion udgav han, i 2007, soloalbummet Person Pitch under kunstnernavnet Panda Bear, der med sine Brian Wilson-harmonier, enorme lydlige detaljerigdom og notoriske struktureksperimenter nærmest lød som et Beach Boys-album fritaget fra popstrukturen.

Senere på året udkommer albumopfølgeren Tomboy, men allerede den 12. juli udkommer albummets første singleudspil bestående af en a – og en b-side. På a-siden finder man titelnummeret, “Tomboy”, mens nummeret “Slow Motion” vil være at finde på b-siden. Oven i hatten har Noah Lennox annonceret, at han op til albumudgivelsen, vil udgive yderligere en række singler på forskellige pladeselskaber i begrænset oplag. Alle singlerne bliver udgivet som 7″-vinyl.

Skriv et svar