Plader

The Shaking Sensations: This Is Your Hellfire Religion! EP

Skrevet af Esben Rasmussen

Debut-ep’en fra københavnske The Shaking Sensations indeholder instrumental postrock, der til tider tager sig ud som knugende støjcrescendoer, andre gange som subtile, introverte reverbklange.

De fire eksil-jyder, der udgør den nu købehavnske kvintet The Shaking Sensations, har med deres ep This Is Your Hellfire Religion! begået en fortrinlig fortolkning af den instrumentale postrocks ambiente facetter. Knugende distorsion og lange, hypnotiske kompositioner præger de 30 minutters maleriske, kollagelignende musikstykker. Pladen er inddelt i to sektioner, som hver udgøres af to numre, der dog ikke er let adskillelige. Projektet er stoppet til randen med både æstetiske, men også litterære prætentioner (læg bl.a. mærke til ordspillet “In Truman’s Blood”), men hvor dette kunne være endt i kvalm, kunstnerisk overambition hos et mindre kompetent orkester, bliver det på This Is Your Hellfire Religion! omsat til et både underholdende og engagerende udtryk.

Hvad der især taler til bandets fordel, er dets evne til at økonomisere med de effektive virkemidler. Til trods for den sløve, langsommeligt opbyggende natur musikken præges af, så løber de enkelte passager aldrig ud i sandet, men lægger i stedet ganske naturligt op til næste del, og det er ganske imponerende, hvorledes crescendoerne aldrig bliver hverken forcerede eller uinteressante. Det hele forløber ganske flydende – i organisk bevægelse mod de naturlige klimakser.

Selvfølgelig trækker det en smule ned, at udtrykket ikke er synderligt originalt, og de skotske pionerer Mogwai (især anno Young Team) klinger igennem på hele udgivelsen, men dette til trods er der alligevel en god inkorporering af andre elementer, og især de reverbede, mere subtile guitarpassager fungerer rigtig godt – ligesom Bark Psycosis’ mere introverte, næsten mysticistiske passager føjer disse til et varieret, kontemplativt musikalsk univers.

Formatet passer således rigtig godt til bandets lyd – den halve time udnyttes tæt på optimalt – så det bliver utroligt spændende at se, hvad denne gruppe kan levere på deres fuldlængdedebut, der efter sigende bliver indspillet til sommer. Man kan kun håbe, at gruppen kan leve op til det forventningspres, en overordnet set imponerende ep har skabt hos undertegnede anmelder.

★★★★☆☆

Skriv et svar