Nyheder

Doom spiller på Vega

Først var det Madlib, og nu kommer endnu en af den alternative hiphops store navne til Danmark. Det sker den 1. november, når den gådefulde rapper, Doom, gæster Store Vega i København.

Hans fødenavn er Daniel Dumile, og han blev født i London i 1971. Dumile voksede dog op på Long Island, hvor han tog kunstnernavnet Zevlove X for kort efter at danne hiphopduoen KMD sammen med sin lillebror DJ Sub-Roc. Sammen udgav de i 1991 albummet, Mr. Hood, hvis fokus på sort nationalisme var en del af en datidig hiphopbevægelse, som blandt andet talte Poor Righteous Teachers og Brand Nubian.

I 1993 gik Dumile solo og trak sig i de næste fem år fuldstændig væk fra offentlighedens søgelys og arbejdede blandt andet som freestyler på Nuyorican Poets Café. I 1999 dukkede han dog op igen, denne gang under kunsternavnet MF Doom, som han senere har kortet ned til Doom. I de følgende år blev navnet MF Doom synonym med kvalitetshiphop, og han har desuden udgivet musik under navnene Viktor Vaughn og King Geedorah samt samarbejdet med Madlib under kunstnernavnet Madvillain. Senest har Dumile udgivet albummet Born Like This, hvor Raekwon og Ghostface Killah medvirker.

2 kommentarer

 • Du ved intet om Doom.

  Subroc er i ét. Zev Love X er i to.

  Sort nationalisme, er du komplet idiot? De var optagede af afrocentrisme og deres religion, Nubian Islaamic Hebrews.

  Desuden, hvis du endelig skal remse hans projekter op, så husk dog forhelvede Dangermouse og hans Metal Fingers instrumentaler.

  Med al’ ære og respekt for dit arbejde, så gør dit job grundigere eller luk bloggen ned.

  Venligst,

  Bossen af København.

  [Redigeret af redaktionen]

 • Du har ret i stavefejlene, og at Doom næppe var optaget af sort nationalisme, men der er vel ingen grund til at tage sådan på vej? Det virker en kende overdrevet. Tak for dine korrektioner ikke desto mindre.

Skriv et svar