Nyheder

Fredagsvideo: Rhymefest: “Prosperity”

De fleste kender vel efterhånden de fascinerende money preachers eller televangalists, som de også bliver kaldt, fra de amerikanske tv-skærme. Også selvom man aldrig nogensinde har betrådt den amerikanske muld. Guds udsendte der lover at bede for dig og fjerne alle dine problemer, hvis bare du ringer masser af dollars ind på kontoen.

Det er ikke første gang, en kunstner har gjort grin med dem, og det bliver sikker heller ikke sidste gang, men nummeret, “Prosperity”, der følger med Rhymefests parodi, er en pumpende dansegulvsfylder. Rhymefest er nok mest kendt for at have skrevet “Jesus Walks” sammen med Kanye West, hvilket de vandt en Grammy for, men nu er han altså ude med sit andet solo-album, El Che, og nummeret her giver gode vibes.

Om skribenten

Kim Elgaard Andersen

 

Biografi:

En af mine første minder overhovedet er, at jeg sidder i min fars lastbil, der kører rundt på landevejene i Nordjylland, mens min far synger med på "Suspicious Minds" med Elvis for fuldt skrald. Der startede min symbiose med musik vist. Siden blev jeg kontrær teenager, der lyttede til grunge, og dets udgangspunkt i metal og punk blev inspiration til teenage-årenes lydspor. Siden har jeg udforsket alt mulig andet, bl.a. country, jazz, folk, hiphop og electronica, så jeg føler efterhånden, at jeg kan skimte en stor del af den afgrundsdybe rockhistorie. Jeg har tidligere skrevet for Geiger og Soundvenue og er cand.mag. i dansk.

 

Fem favoritalbum:
Bob Dylan: The Freewheelin'
Grails: Black Tar Prophecies
Pere Ubu: New Picnic Time
Nas: Illmatic
Eric Dolphy: Out to Lunch

 

Skriv et svar