Plader

King’s Light Infantry: Crops EP

Skrevet af Kristian Kimer

King’s Light Infantry skyder efter stjernerne på deres hjemmebryggede ep. Bandet er inde i en imponerende formkurve, og især ét nummer skiller sig gevaldigt ud.

Ambitionerne fejler ikke noget, når århusianske King’s Light Infantry folder drømmenes faner ud. En buldrende og klangfuld indievision, der ikke efterlader de store drenge mange tricks tilbage i ærmet.

Og evnerne følger langt hen ad vejen med. Bandet er inde i en imponerende formkurve: finaleplads i Starfighter-konkurrencen, P3-rotation, Soundvenue Selected, deltagelse på Spot Festivalen og sidst – men ikke mindst – den forjættede pladekontrakt. Hele møllen for et dansk band på vej frem.

Her sidder vi så med den obligatoriske hjemmeproducerede ep, som bandet har givet titlen Crops. Og her er det fra allerførste akkord klart, at disse fire drenge og den enlige pige har tænkt sig at styre direkte mod stjernerne. Det er evident ud fra den blotte tone, at det her band vil noget. Noget mere, noget højere. Drømmene står ud fra sidebenene på hvert eneste anslag, hver eneste tone, hvert eneste beat.

Åbningsnummeret “In the Dirt in This Town” dundrer lystigt derudad i et benspjættende polkabeat. Og det er en ganske karakteristisk melodi, der efterhånden udfolder sig. For karakteristisk måske. For her har jeg den ene, men ret overskyggende anke, at det lyder for meget som Arcade Fire. Ganske enkelt. Idérigdommen er stor og sammenspillet fint, men det er, for mig, meget tydeligt, at langt det meste af nummeret kommer fra arkadeildens støbeske. Og det er sådan set ok, fordi sådan en tilgang i mange tilfælde fungerer som et stiløvende afsæt til det mere personlige udtryk, der forhåbentlig er under opsejling.

Og det skal jeg da heldigvis lige love for, at der er. For på ep’ens andet nummer, “Home”, hører man pludselig klart og tydeligt, hvilket band vi her har med at gøre. “Home” har en helt fantastisk personlig klang og et stemningsbillede, der kommer helt op at ringe. Introen sætter en glasklar stemning for et nummer, der, uden slinger i valsen, skærer sig helt ind til benet af, hvad et godt popnummer er. Tilpas tilbageholdende patos i stemmen, glimrende tematik i guitarspillet og ikke mindst en fantastisk indre dynamik, som synes at bunde fra et helt andet sted end simple guitarforstærkere og mikrofoner. Jeg er henført.

En sang som “Home” får mig endnu en gang til at lægge min tro i den spirende undergrund, da vi her, sammenlignet med f.eks. Kashmirs seneste ørkenvandring, har at gøre med vaskeægte stor kunst. Og det er – desværre for både for Kashmir og King’s Light Infantry – lige så meget et udtryk for, at vores P3-definerede popverden hele tiden har brug for nye stemmer, end det er et udtryk for egentlig kvalitet. Kashmir har lavet eminent musik i tidens løb. Vi er bare blevet trætte af dem. Og her, med King’s Light Infantry, har vi at gøre med et band, der kan udøve samme kunst cirka lige så godt, og som samtidig dufter så dugfriskt og nyt, at det minder os om, at livet ikke er slut endnu, og at der er masser af fede, nye oplevelser ude i fremtiden. Og det kan umuligt undgå at spille ind i helhedsbetragtningen.

Og al den snak skal bestemt ikke tage glansen af King’s Light Infantry. Tværtimod. Bandet står parat på affyringsrampen og skal sådan set bare have tændt lunten. Så er det kun op til dem selv at vise, hvor langt evnerne kan drive det. Jeg glæder mig til at følge dem. Desværre synes jeg ikke, at Crops helt når samme højder efter “Home”. Orkesteret falder lidt for meget tilbage i stiløvelsen og undlader at bringe os flere helt enestående perler. Men jeg er sikker på, at King’s Light Infantry rummer flere af de enestående perler. Bandet skal bare lige modnes det sidste stykke og så ellers blot stå ved det, de kan.

★★★★☆☆

1 kommentar

  • Lodret uenig – keder mig allerede efter første gennemlytning og derefter bliver det bare værre og værre. Fantastiske guitar-figurer og gode musikere, men sang, melodi og afveksling er en stor mangelvare, som er en (hvis ikke vigtigste?!) bestanddel og et godt album/band/sang. Beklager King’s Light Infantry men I må simeplthen gøre det mere interessant og ikke spille på det sikre og kedelige.

Skriv et svar