Koncerter

Roskilde ‘10: Fallulah, 28.06.10, Pavilion Junior

Skrevet af Martin Thimes

Fin debutplade < koncert på Pavilion Junior. Undertoner har svært ved ikke at elske Fallulah og hendes spraglede og ambitiøse poptoner.

Fallulah trådte frem i lyset på Roskilde Festival 2010. Tak for det!

Fallulah trådte frem i lyset på Roskilde Festival 2010. Tak for det!

Fallulah var spændt hårdt for hesten, da hun afsluttede Roskilde-debuten med radiohittet “Bridges”. Indledt af en naiv blokfløjte endte pophittets insisterende »Geronimooooooo«-råb i en stor triumf for en af tidens absolut bedste danske popsangerinder. Intet mindre.

Fallulahs visuelle udtryk er stærkt præget af hendes baggrund i Rumænien. Med folkedragtlignende veste og maling på kinderne var de otte mand i bandet mere end klar til at give de fine sange fra The Black Cat Neighbourhood liv. Og det lykkedes dem at rumme alt fra rumlende pop i titelnummeret over banjosjæleren “Use It for Good” til fræsende rock i “New York Your My Concrete Lover”. Og det er netop alsidigheden i udtrykket, Fallulah og band formidlede så fremragende.

For selvom Fallulahs greb om popmusikken ikke altid er ligefremt, er grundsubstansen i sangene en svært fængende bund, som hun krydrer med vokale knæk, ambitiøse idéer og hårsvingende løssluppenhed. Det drævende tempo i “Give Us a Little Love”, der frit fabulerer over titlen i et udflydende lydbillede med vokalen helt i forgrunden, var et foreløbigt højdepunkt på festivalen. Publikum svævede med kunstneren på scenen. Var i hendes hule hånd.

Men Fallulah er samtidig også en kunstner, der kun har én plade på bagen. Måske derfor fandt hun det nødvendigt at spille et mashup af Gorillaz’ “Kids with Guns” og Salt’N’Pepas “Push It”. Det tilførte ikke noget videre interessant til koncerten, der gerne måtte have været de fem minutter kortere. Det – eller også skal bandet have lidt friere tøjler til at fortolke, accentuere og bearbejde melodierne. Hvis dét bliver en del af Fallulahs fremtidige sceneliv, så var koncerten på Roskilde Festival ikke højdepunktet i en fin karriere. Men kun startskuddet til noget meget større.

★★★★★☆

Skriv et svar