Koncerter

Roskilde ’10: Rising, 27.06.10, Pavilion Junior

Brutale skjaldekvad og Roskildes Safety Crew i aktion var nogle af højdepunkterne, da Rising slap flammende metalriff løs.

De tre helte i Rising leverede massiv powerriffing og beskidt sludgefest.

Hvis man har været på Roskilde Festival mere end tre gange, vil jeg gætte på, at sandsynligheden for, at man har ligget ved siden af en lejr, der blæste Iron Maiden 24/7, er 1:3. I virkeligheden måske højere. Og det er vel næppe, fordi Iron Maiden er så skide populære, når festivalgængerne kommer hjem i de rene stuer, men de engelske metalhelte er jo gode at bælle bajere til.

De lejre burde have løsrevet sig fra deres billige dåsebajere og hjemmebyggede boomblasters og have fedtet deres røve op til Rising, der spillede en energisk metalkoncert på Pavilion Junior-scenens første dag. Ikke at vi taler ren Iron Maiden her, men der var ret mange klassiske heavy metal-træk, ja, decideret heltemetal over Risings Danish Metal Award-nominerede tag på genren. Forsanger Henrik Hald råber ordene ud, men har også en snert af sang i stemmen, og det er nok den største forskel fra Iron Maiden og lignende 80’er-heavy. Ellers var der tale om massiv powerriffing og noget beskidt sludgefest. I virkeligheden var det ret bøllerocket, og derfor havde det ikke helt så meget tilfælles med Baroness og Kylesa, som jeg gav udtryk for i min intro til Pavilion Junior-dagene. Der var ikke så meget kompleksitet og lirede ekskursioner, til gengæld var der åbenlyse melodier og massiv energi.

I foråret var bandet på tour i Europa, og det kunne publikum nyde godt af, da bandet virkede utrolig sammenspillede og selvsikre i deres optræden. Rising har tydeligvis allerede en dedikeret fanskare, for inden koncerten blev deres navn råbt trofast igen og igen, og Roskildes Crow Saftety-crew måtte ned i moshpitten og sørge for sikkerheden i øjenhøjde, da først det almægtige riff blev sluppet løs. Et brutalt skjaldekvad fra et fjeld i flammer.

★★★★★☆

Skriv et svar