Koncerter

Roskilde ‘10: Local Natives, 04.07.10, Pavilion

Skrevet af Martin Thimes

Local Natives nåede ikke at få løsnet op for melodierne. Men et par solide hits reddede dem.

Local Natives i gang med at forhindre festen i at gå amok (det er festen uden overtøj).

En time på scenen. Et album og en lille stak singler i bagagen. En opgave, der er svær for mange at klare, og det lykkedes da heller ikke helt for de fem LA-drenge i Local Natives. De havde ellers alle muligheder for at rykke det lille hedebølgeramte Pavilion-telt op med pløkkerne.

Live var Local Natives lidt som at invitere til fest, glemme at fortælle, at gæsterne selv skal have drikkevarer med, og så panikkøbe en ramme bajere og en flaske slavevodka i kjolleren nede på hjørnet to minutter i lukketid, samtidig med at du panik-sms’er gæsterne med opfordringer om at tage våde varer med selv, selvom du kan høre, de allerede står ved dørtelefonen. Ikke særligt elegant, men heller ikke direkte katastrofalt for resten af aftenens forløb.

Local Natives lagde forsigtigt ud, men fik, efter et noget forkølet og løst spillet cover af Talking Heads-nummeret “Warning Sign”, endelig lidt gang i både signaturen, de trestemmige vokalharmonier samt percussion med fremdrift. Det skete med den fortrinlige lille hymne “Shape Shifter”, der blandede Animal Collective-lydende kantslag med Fleet Foxes-harmonier. Og helt festligt blev det i den bombastiske “Who Knows Who Cares”, hvor bandet fik besøg af Kyle Resnick, der spiller trompet i The National. Endelig løsnede bandet helt op, så de kunne levere en anstændig udgave af radiohittet “Airplanes”. Men de kom alt for sent i gang. Og det kan selv ikke et radiohit rette helt op på.

★★★☆☆☆

Om skribenten

Martin Thimes

Skribent og webansvarlig

martin.thimes@undertoner.dk

 

Biografi: Min fars begejstring for Dire Straits smittede af i en tidlig alder, og siden teenagetidens morbide glæde ved at tildele klassekammeraterne øgenavne efter karakterer fra Nick Caves Murder Ballads-univers har musikken været et fast omdrejningspunkt. Den foreløbige kulmination er et mislykket møde med et medlem af Animal Collective, hvor min båndoptager gik i stykker. Det interview blev aldrig skrevet, men til gengæld har jeg skrevet meget andet. Både for et mindre Århus-baseret gratisblad, et Berlinermagasin samt nu for Undertoner.

 

Det lytter jeg til for tiden:

Skriv et svar