Koncerter

Roskilde ‘10: Fontän, 30.06.10, Pavilion Junior

Skrevet af Martin Thimes

Dagslyset var i vejen, da Fontän slap orgasmerne løs med deres blanding af kraut, baleariske toner og lo-fi dreampop.

Fontän gør ikke meget ud af showet. Ikke engang på deres pressefotos. Foto: Karl Isakson/INF

Der findes musik, der bare ikke egner sig til et festivaltelt klokken ‘knapt så mørkt’ en onsdag. Den slags musik spiller svenske Fontän.

Musik, der er tungt repetitivt, kværnende og momentant dansabelt har virkelig svære vilkår, men de tre mand i Göteborg-bandet beviste, at de, sammen med deres labelkammerater i Studio, hører til nogle af de fremmeste eksponenter for den dragende blanding af kraut, baleariske toner og lo-fi dreampop, som også Wild Nothing og spanske Delorean har god succes med for tiden.

Med en klar basgang byggede Fontän deres sange op. Og i “Neon Snakes”, det andet af blot seks numre, blev den første af mange brilliante guitarfigurer sluppet løs. Fontän mestrede nemlig at få den tunge bund til at rumle i samme frekvens som den klingende guitar. De byggede buldrende tårne op omkring sig og rev dem langsomt ned, så solen kunne slippe igennem. Undervejs fik en publikummer fuldstændigt ret: Det blev en »Fontän Orgasm.«

Men at dagslyset aldrig bliver den optimale følgesvend for så mørkesøgende musik, som den Fontän spiller, endte med naturligt at dæmpe ekstasen. Desværre så meget, at et ellers hamrende konsekvent set kun kan ende på fire U’er.

★★★★☆☆

Om skribenten

Martin Thimes

Skribent og webansvarlig

martin.thimes@undertoner.dk

 

Biografi: Min fars begejstring for Dire Straits smittede af i en tidlig alder, og siden teenagetidens morbide glæde ved at tildele klassekammeraterne øgenavne efter karakterer fra Nick Caves Murder Ballads-univers har musikken været et fast omdrejningspunkt. Den foreløbige kulmination er et mislykket møde med et medlem af Animal Collective, hvor min båndoptager gik i stykker. Det interview blev aldrig skrevet, men til gengæld har jeg skrevet meget andet. Både for et mindre Århus-baseret gratisblad, et Berlinermagasin samt nu for Undertoner.

 

Det lytter jeg til for tiden:

Skriv et svar