Koncerter

Roskilde ’10: Lindstrøm & Christabelle + Prins Thomas, 03.07.10, Cosmopol

Skrevet af Martin Thimes

Der dryppede sensuelle toner fra Cosmopol-teltets dug tidligt lørdag aften. Der var nemlig inviteret til norsk space-disco-topmøde.

Cristabelle instrueres af Lindstrøm i første fitnesskrævende move til disco for øvede.

Med vocoderslangen solidt plantet i kæften på Lindstrøm og Christabelle skruet ned i tøj så stramt, at fitnessinstruktører ville tænke, at det var lidt for meget, vuggede de norske neo-disco-frontløbere sig roligt ind i hjerterne hos publikum i et halvfyldt Cosmopol.

De to nordmænd har massevis af lumre pophooks og basgange at gøre godt med, så naturligvis lykkedes det dem at lave en fest. Christabelle, en yderst selvsikker dame, der gerne vil stønne om kap med de største fra slutningen af 70’erne, tog naturligt det meste af fokus. Men indhyllet i ekko var hun også lidt for svær at holde styr på i det store telt, så alt for ofte forvildede hun sig ud i fraseringer og variationer i sangene, der mistede struktur og formål.

Godt nok er konstellationens numre for det meste i et adstadigt tempo, og det meste lyder som Imagination i fremtidsversioner – meget længere out there, end de faktisk var oprindeligt. Med lummer fremtids-R&B i “High & Low“, vuggende mørk sex-synth i “Lovesick” og en næsten Michael Jackson-lydende funky “Baby Can’t Stop” lykkedes det Lindstrøm & Christabelle at hive en godkendt koncert hjem. Det er næsten for billigt at hive sex-analogien frem på så fremskredent et tidspunkt, men den knugende venten på forløsning, der ikke er noget problem, når du sidder derhjemme og hører et album fra ende til anden, var netop den store svaghed ved Lindstrøm & Christabelle live.

Inden Lindstrøm & Christabelle betrådte scenen, havde deres ligeledes norske (nej, announcer-type, han er ikke svensker!) sjæle-frænde Prins Thomas leveret et stramt konstrueret dj-set, der mestendels bestod af instrumental, krautet disco, men som også nåede at snige sig forbi et disco-edit af The Black Keys-singlen “Tighten Up” og Caribous “Sun”. Det dj-set var alene nok til, at de mere end to timer i selskab med de norske disco-ambassadører alligevel føltes, som om det indeholdt en form for forløsning. Men heller ikke meget mere.

★★★☆☆☆

Skriv et svar