Plader

The Kissaway Trail: New Lipstick EP

New Lipstick indikerer, at The Kissaway Trail ikke helt har forstået styrken ved ep-formatet. I stedet for at bakke op om bandets nye, glimrende album, trækker den nærmere helhedsindtrykket ned med en række ligegyldigheder.

The Kissaway Trail har lige udgivet en rigtig god plade, nemlig Sleep Mountain, men nej, nej, det er ikke nok. Karkluden skal lige vrides én gang mere, og så får hardcore fans lidt til samlingen. Det er svært at se formålet med New Lipstick, og The Kissaway Trails intentioner om at løfte deres stærke 2010-udgivelse og gøre endnu mere opmærksom på sig selv falder til jorden med et brag.

Forlængelsen af Sleep Mountain tilføjer nemlig ikke noget nyt til bandets univers eller for den sags skyld til de numre, de behandler på ep’en. New Lipstick er en underlig størrelse, der blander lidt remix, liveoptagelser og B-sider, uden at man ser den naturlige forlængelse af den plade, som ep’en forsøger at lægge sig op ad. De nye versioner er ikke specielt anderledes fra originalerne og flytter sig aldrig for alvor ud af de skabeloner, bandet normalt benytter.

Det nager mig egentlig at skulle pege fingre af fynboernes musikalske meritter, for jeg er generelt meget begejstret for deres evner til at udvikle musikalske stemninger. Jeg er heller ikke enig i Undertoners vurdering af Sleep Mountain, som i min bog er langt bedre, end vores udmærkede anmelder beskriver. Men bandet formår ikke at samle alle de løse ender, deres digitale ep består af, og derfor er det svært at hæve armene over hovedet denne gang.

New Lipstick bliver desværre ikke den lille bonus, man havde håbet på, og derfor blinker U’erne heller ikke i bunden af denne anmeldelse. Lysten til at høre sangene igen og igen er ikke rigtig til stede, og for at være helt ærlig drukner ep’ens forsøg på at give lidt ekstra til et hungrende publikum i det faktum, at bandet har et par stærkere kort på hånden, der hedder Sleep Mountain og The Kissaway Trail.

★★☆☆☆☆

Skriv et svar