Nyheder

Lyt til nyt Keith Canisius-album

Skrevet af Mikkel Arre

Knap et år efter at Keith Canisius udgav albummet Waves, er han på mandag klar til at udsende album nummer tre under eget navn. Det har fået titlen This Time It’s Our High og udkommer ligesom såvel hans første soloplade, Ferris Wheel Makeout, som debutpladen fra hans band, Rumskib, på det amerikanske selskab Darla.

Både i Rumskib og under eget navn har Canisius aldrig lagt skjul på sin fascination af 80’ernes engelske dreampop med bands a la Cocteau Twins og My Bloody Valentine som oplagte fikspunkter. I forbindelse med This Time… skriver Darla, at der i denne ombæring også er grund til drage visse paralleller til navne som Deerhunter, Ariel Pink og Panda Bear.

Er der så noget om det? Tja, det kan du selv vurdere, for Keith Canisius har lagt hele sit nye album ud på sin Myspace-side. Du kan også høre en radioudgave af åbningsnummeret “People’s Faces” lige nedenfor. Vil du downloade det, kan det lade sig gøre via Canisius’ Soundcloud-side.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar