Nyheder

September-koncerter II: nye danske, musiklaboratorium, country og den blonde rødhårede

Skrevet af Camilla Grausen

Anden halvdel af september byder også på spændende koncerter. Her præsenterer Undertoner et par højdepunkter.

Bag altid duggede ruder: Blonde Redhead

Her i anden del af september er det værd at lægge ud med at tage til koncert med navnene bag to af årets mest lovende danske debuter. Det ene er enmandsprojektet, Sleep Party People, der live bliver til en kaninhær. I sommer gav Sleep Party People en vellykket koncert på Roskilde, hvor man kunne drømme sig væk i varmen til kaninernes særegne elektronica med heliumvokal. Det andet band er den eksperimenterende indierockkvartet Shout Wellington Air Force, der i foråret udgav fuldlængdedebuten Clean Sunset, lavet i samarbejde med Oh No Onos Aske Zidore. Sammen tager de to bands på turné rundt i landet, nærmere betegnet til Gimle i Roskilde den 17. september, Lille Vega i København den 18., Studenterhuset i Aalborg den 30. og Musikcaféen i Århus den 1. oktober.

Sidste år lanceredes musikprojektet Venue Lab, hvor en række etablerede kunstnere sammen med ukendte navne skabte ny musik. Med støtte fra Kunstrådets Musikudvalg gentages succesen i år, hvor i alt 12 musikere, heriblandt Maria Timm, Claus Hempler, Kim Kix og Christian Hjelm fra Figurines, deltager i workshops, hvor de i grupper skal skabe 30 minutters helt ny musik. Det hele munder ud i tre koncerter, hvor den nyskabte musik spilles. Den første koncert har fundet sted på Fermaten i Herning, men du kan stadig nå til koncerten den 17. på Musikcaféen i Århus eller den 18. på Kulisselageret i Horsens.

Matthew Houck alias Phosphorescent spillede engang mørk, eksperimenterende folk, så lavede han en hyldestplade til Willie Nelson, og nu har countryen sat sig fast i ham. Undertoners anmelder var ikke helt begejstret for amerikanerens seneste album med den sigende titel Here’s to Taking It Easy, men det var der til gengæld mange udenlandske medier, der var. Døm selv når Phosphorescent giver koncert i Lille Vega mandag den 20. september.

Dagen efter, tirsdag den 21., er det Store Vega, der lægger lokaler til hvad der i min optik er månedens koncert. Blonde Redhead kommer til byen som et led i deres lange turné med det nye album Penny Sparkle. Trioen fra New York bestående af japanske Kazu Makino og de italienske tvillingebrødre Simone og Amadeo Paces nye album er deres ottende, og lyden har efterhånden udviklet sig fra støjrock til indiepop. Jeg er en af dem, der savner deres gamle lyd fra In an Expression of the Inexpressible (1998), men trods stilskift er deres seneste album fra 2007, 23, nu heller ikke at fornægte. Koncertopvarmningen står britiske Porcelain Raft for.

Se mange flere anbefalelsesværdige koncerter over hele landet i Undertoners koncertkalender, der opdateres løbende.

Skriv et svar