Nyheder

September-koncerter: Neu! i Malmø (og en smule andet)

Skrevet af Martin Thimes

Hvis man siger kraut, må man også sige Neu! De tyske legender, der snart gæster Skåne, er blandt Undertoners koncertanbefalinger, der bl.a. også tæller en flok udknaldede folkbands og Kristian Leth.

Michael Rother er eneste oprindelige medlem af Neu!, der turnerer. Men tættere på en koncert med kraut-legenderne kommer man heller ikke.

Neu! kommer til Malmø. Jeg skriver det lige igen. Med stort: NEU! KOMMER TIL MALMØ! Godt nok har mange andre lavet krautrock, men ingen har gjort det så godt som Neu! gjorde det på deres tre første plader. Fra motorisk, kværnende episk landevejsmusik over nådesløst skramlet og kontrær rock. De kunne det hele og opfandt praktisk taget konceptet “motorisk spillede trommer”. Klaus Dinger, der spillede på trommerne i Neu!, døde i 2008. Men nu turnerer Michael Rother, der også har været med i Harmonia, under navnet Hallogallo. Og de spiller Neu!-numre. I Malmø. Den 15. september på Kulturbolaget. Med sig har Rother blandt andet Steve Shelley fra Sonic Youth på trommer.

Inden du skal høre det tætteste, vores generation kommer på en Neu!-koncert, er der også tid til en masse andre koncerter rundt omkring i landet. For andet år præsenterer Festival of Endless Gratitude et sandt virvar af lækkerbiskner for københavnerne. Festivalen, der begyndte i USA, men hurtigt rykkede til Danmark, får igen i år besøg af Ron Schneiderman og vennerne fra Sunburned Hand of the Man. Men der går ikke udelukkende freaky impro i den. Især ikke når den dybeste undergrund fra Danmark (Siya Sar, Mette Mareridt og First World War Architecture) krydser jackstik med eksempelvis Mathew Sawyer, Ducktails og James Blackshaw. Det bliver spændende dage fra den 8. til den 12. september.

Engelske James Blackshaw er 12-strengsbetvinger i en liga næsten helt for sig selv i disse år.

Hvis du ikke er i nærheden af København, så du kan smutte forbi Festival of Endless Gratitude, byder det nye Århus-spillested Atlas også på en del af navnene. Dog under overskriften “Forkert Folk Festival”. Det er fra den 13. til den 15. september.

Hvis du ikke er til impro-løjer eller tyske legender, er der også meget andet at komme efter på spillestederne rundt om i landet i den første halvdel af september. Eksempelvis kommer det legendariske powerpop-kollektiv The New Pornographers forbi for at spille sange fra forårets fortrinlige album Together. Her er det op på cyklen og ud på Loppen i København den 16., og kom endelig i god tid, for de efter sigende ret så solide The Morning Benders varmer op.

Og så er der lige Kristian Leth. Den produktive og optimistiske multikunstner drager endnu engang ud for at erobre landet med bandet The William Blakes. Den 13. september kommer der nemlig en ny plade, og det fejrer bandet med en mini-tour til Voxhall (Århus), Studenterhuset (Aalborg) og Store Vega (København) den 9., 10. og 11. september. Det bliver stensikkert en fest. Og en god måde at fordrive et par timer, så du rykker endnu nærmere Neu! i Malmø.

Vi har naturligvis ikke plads til alle den næste halve måneds koncerter her i anbefalingen, så hvis der er noget du kan anbefale, så skriv endelig en kommentar. Og ellers har vi en meget omfattende koncertkalender her på Undertoner.

Skriv et svar