Nyheder

The Dismemberment Plan gendannes

The Dismemberment Plan var ved indgangen til det nye årtusinde ét af de første bands til på ny at fusionere danserytmer med indierock

Medlemmerne fra det inflydelsesrige, amerikanske kultband, The Dismemberment Plan, har netop meddelt, at de vil gendanne bandet i januar 2011 for en kort amerikansk turné. Ved samme lejlighed bliver gruppens nyklassiker, Emergency & I, desuden genudgivet i en deluxe-udgave på pladeselskabet Barsuk.

The Dismemberment Plan blev dannet i 1993 i Washington D.C., men de fandt dog først ind til et personligt udtryk på pladerne Emergency & I og Change fra henholdsvis 1999 og 2001. På disse plader blandede gruppen traditionel guitarbaseret indierock med elementer fra r&b og hip-hop, og skabte dermed en stærkt rytmisk pågående rockmusik, der vakte mindelser om de tidlige indierockgruppers heftige omfavnelse af dansemusik i sen-70’erne og 80’erne.

Af den grund anses The Dismemberment Plan af mange kritikere for at være arkitekter bag den dancepunk-revival, der fandt sted i starten af nullerne, hvor bands såsom The Rapture og pladeselskabet DFA Records på ny gjorde det legalt at fusionere danserytmer med mere traditionel indierock.

1 kommentar

Skriv et svar