Plader

Anders L.A.: Sleep EP

Den 18-årige singer/songwriter Anders L.A. viser stort potentiale på sin hjemmelavede ep.

»Jeg er singer-songwriter. Jeg skriver sange og synger dem.« Sådan beskriver Anders L.A. sig selv på sin Facebook-side, og med den beskrivelse rammer han hovedet på sømmet. Med sin første ep Sleep viser han sine evner inden for melodiøs sangskrivning til stor fornøjelse for lytteren.

Sleep består af fire sange, som den kun 18-årige dreng fra Østerbro selv har skrevet og indspillet. Genren beskriver han selv som indiefolk, men nogle af Sleeps bedste øjeblikke er faktisk førsteklasses popsnedkeri. En af Anders L.A.’s største forcer er nemlig, at han – bevidst eller ej – ikke er bange for at dyrke det traditionelle pophåndværk, både hvad angår melodier og lyrik.

Dette skinner tydeligt igennem på ep’ens første skæring, ”Awake”, som egentlig bare er baseret på en tonal kadence, men stadigvæk er uhyre fængslende. Den efterfølgende ”Be Kind Rewind” har de samme kvaliteter og er en fed understregning af Anders L.A.’s talent. Det er imponerende og catchy sangskrivning uden store armbevægelser, men med masser af følelse.

De to første sange får da også nummeret “Seasick” til at virke tandløst, på trods af at Østerbro-knægten her er alene med sin guitar. Der er dog en kende for meget Jason Mraz over nummeret, og rent genremæssigt rammer det derfor ved siden af i forhold til ep’ens øvrige numre. Anders L.A. er dog hurtigt tilbage på rette spor med den melankolske afslutter ”Nothing Good Happens After 2 A.M.”, som kulminerer i en bluesrock solo. Det er befriende uprætentiøst.

Ep’en lider en smule under at være hjemmeproduceret, og især trommespillet virker tamt ved siden af Anders L.A.’s fine sang og guitarspil. Men der er selvfølgelig grænser for, hvad man kan forvente af en hjemmeproduktion, og det ændrer ikke på det faktum, at Anders L.A. viser stort potentiale på sin første ep.

★★★★☆☆

1 kommentar

  • Fin anmeldelse. Det lyder som en skøn knægt der kommer til at lave en masse dejlig musik. Men kan det egentligt stadig bruges som undskylning at en plade er hjemmeproduceret. Altså nu efter at hjemmecomputeren er blevet allemandseje og et program som Garage Band følger gratis med en mac. Så mangler man jo egentligt bare en god microfon.

Skriv et svar