Koncerter

Melt-Banana, 05.10.10, Loppen, København

Skrevet af Daniel Niebuhr

Den japanske noiserock-trio Melt-Banana leverede en ensformig koncertoplevelse, der aldrig slap det 5.gear, som bandet havde lagt ud i.

Fotos: Daniel Niebuhr

Melt-Banana har, på trods af at have turneret med så prominente navne som Melvins, Mr. Bungle og Tool, aldrig lykkedes at slå igennem hos den brede musikbefolkning, hvilket tirsdagens koncert på Loppen var et glimrende eksempel på. For mens Melt-Banana leverer et af de mest energiske optrædener tænkeligt, så drukner alle de imponerende live-elementer ved bandet hurtigt i en kaskade af crash-bækkener, pedaleffekter og »Ki-Ki-Ki«-råb, som vel kun de mest dedikerede fans kan finde rundt i.

Koncerten åbnede med guitaristen Agata og forsanger Yasuko, der indtog en mørklagt scene iført pandelamper til en håndfuld numre med tilfældig manipulering af noget, der allermest mindede om en futuristisk theremin. Herefter gik resten af bandet på, og med stor præcision i forhold til studieversionerne fik Melt-Banana spillet hen ved et dusin sange, heriblandt “The Call of the Vague”, “Chain-Shot to Have Some Fun” og ekstranummeret “Blank Page of the Blind”, der ikke just var med til at dæmpe det allerede heftigt mosh’ende publikum. Afslutningsvis spillede bandet 10 numre på en længde mellem 10 og 25 sekunder, alle med samme intensitet og — desværre — ensformighed som de foregående 40 minutter af koncerten.

Man må rose Melt-Banana for at kunne få publikum helt op i gear efter bare to numre, der til sammen har varet maksimalt halvandet minut for derefter at holde det næsten helt surrealistiske energiniveau koncerten ud. Men efter det halvandet minut formåede bandet ikke at diske op med noget, som varierede fra det foregående, hvilket er lidt synd. For selvom det nu engang er bandets stil, så gør monotonien det meget svært at kunne anbefale en koncertoplevelse med Melt-Banana.

★★★☆☆☆

Skriv et svar