Nyheder

Oktober-koncerter II: Someone loves Grinderman’s graffiti på dansk

Skrevet af Camilla Grausen

Oktobers anden halvdel byder også på koncert-lækkerier. Her præsenterer Undertoner et par højdepunkter fra hele landet.

Grinderman består af ca. 40% sort skæg.

I anden halvdel af oktober er der også mange koncerter, som er værd at trodse efterårsblæsten for. Den 18. oktober indtager det amerikanske indiepopband med det velsignede navn Someone Still Loves You Boris Yeltsin Musikcaféen i Århus og torsdag den 21. er det Lades Kælder i København, der får besøg. Bandet med solskinsmelodierne har for nylig udgivet deres tredje album Let It Sway, og albummets første single kan downloades gratis her.

Hvad mange nok vil betegne som månedens koncert — eller vel egentlig koncerter er de to koncerter, Nick Cave og hans kumpaner i Grinderman giver i Falconer Salen på Frederiksberg den 23. og på Værket i Randers den 24. Nick Cave dannede bandet i 2006 for på mest beskidte vis at rocke igennem ved siden af The Bad Seeds. Herre-orkesteret har nu udgivet deres andet album med den logiske titel Grinderman 2, hvor der fyres godt og grundigt op for bluesrocken. Det danske publikum fik en forsmag på Grindermans liveudskejelser da de spillede på Roskilde i 2008. Opvarmningen til både den sjællandske og den jyske koncert står den nye britiske kunstner Anna Calvi for, hvis single “Jezebel” passer glimrende som opvarmning til det Cave’ske univers. Der er stadig ledige billetter til begge koncerter.

Mens Grinderman rocker i Randers søndag den 24., går Ariel Pink’s Haunted Grafitti på scenen på Loppen i København, og mandag den 25. oktober på Voxhall i Århus. Los Angeles-baserede Ariel Marcus Rosenberg alias Ariel Pink er gået fra lo-fi-hjemmeoptagelser til en større lyd på pladeselskabet 4AD og har med bandet Haunted Grafitti i ryggen udgivet Before Today. Undertoners anmelder kalder albummet »et lille popmesterværk anno 2010« og giver næsten topkarakter. Opvarmningen til begge koncerter udgøres af bandet Geneva Jacuzzi (sig det 10 gange hurtigt).

Torsdag den 28. oktober er Spil Dansk Dagen. Den årligt tilbagevendende begivenhed indtager biblioteker, torve, kulturhuse, spillesteder og meget mere landet over med det formål at sætte fokus på dansk og dansksproget musik. Blandt andet spiller Stoffer & Maskinen i Vega, The Floor Is Made of Lava i Det musiske hus i Frederikshavn, The Kandidate og By the Patient på Beta på Amager, Jørgen Teller & The Empty Stairs på Baghold på Vesterbro i København, The Rumour Said Fire på Tobakken i Esbjerg, The Malpractice (Johannes Gammelby) samt Among Relatives på Musikcaféen i Århus og bandet KunTakt feat. MC Einar i Musikcaféen i Huset i Magstræde i København. Og det er kun et udpluk af de mange koncerter. Dagen byder også på andre begivenheder som f.eks. debatarrangementet ”Genre-clash! — en hyldest til dansk sangskrivning”, hvor en række musikpersonligheder vil diskutere forskelle og ligheder i sangskrivning på tværs af genrer. Blandt de mange debattører er Chief 1, Mike Sheridan, Erik Grip og Peder Bundgaard. Det foregår i Rundegårn kl. 15. Se mere om de mange koncerter og arrangementer på Spil Dansk Dagens hjemmeside.

Se mange flere anbefalelsesværdige koncerter over hele landet i Undertoners koncertkalender, der opdateres løbende.

Skriv et svar