Nyheder

Efterklang og Vincent Moon klar med fælles film

Foto: Nikolaj Holm Møller
Skrevet af Mikkel Arre

“Vi er på Als og er ved at lave film med Vincent Moon.”

Foto: Nikolaj Holm Møller

Sådan lød et af budskaberne på Efterklangs Twitter-profil i august i år, og her mindre end tre måneder senere er det danske band og den franske filminstruktør – der tidligere har lavet film om bands som Arcade Fire og Mogwai – allerede nået ganske langt med at bearbejde materialet fra de fire dage i Sønderjylland. Ja, faktisk så langt, at det ligger fast, at filmen, der har titlen An Island, får premiere i februar 2011.

I løbet af den halve uge på Als nåede mere end 200 lokale musikere, børn og deres forældre at tage del i de nye og anderledes versioner af sange fra Efterklangs 2010-album, Magic Chairs, som er filmens omdrejningspunkt.

filmens hjemmeside er det muligt at se de første glimt fra filmen. Umiddelbart er traileren dog relativt hemmelighedsfuld. Ser man nærmere på Efterklangs Flickr-side, kan man dog se lidt mere til, hvad der foregik under indspilningerne. De er i al fald foregået i bl.a. en god gammeldags gymnastiksal og noget, der ligner en lade. Om det er en tilfældighed, at der er basketballkurve på begge fotos, må vi vente med at finde ud af til februar.

Både bandet og filmmageren er i øvrigt i vælten i Danmark i disse dage. Efterklang spiller i Herning torsdag, Viborg fredag og Albertslund lørdag, mens Vincent Moon torsdag optræder sammen med cellisten Gaspar Claus ved filmfestivalen CPH:DOX.

Om skribenten

Mikkel Arre

Biografi: Der skete noget, da jeg hørte Oasis' What's the Story... Jeg kan ikke forklare, hvordan traditionalistisk rock kan give intens lyst til at begynde at høre drum'n'bass og alskens anden electronica. Men sådan gik det, da jeg var 12-13 år gammel. Katalysatoren var P3: Det Elektriske Barometer, Thomas Knaks fredagsprogrammer og for længst hedengangne Beat.
Engang skrev jeg for Murmur. Så skrev jeg for Undertoner i 10 år plus det løse. Nu skriver jeg mestendels for fagbevægelsen.

Fem favoritalbums:
Stars of the Lid: The Tired Sounds of... Hood: Cold House Modest Mouse: The Moon & Antarctica Autechre: Peel Session Steve Reich: Music for 18 Musicians

Skriv et svar