Plader

Benjamin Finger: For You, Sleepsleeper

Skrevet af Jesper G. Kaufholz

Benjamin Finger kværner glitch, shoegaze, ambient, dreampop og alt muligt andet gennem et lydkort og kalder det for et album.

For nu at få det af vejen: Det her er ikke årets mesterværk. Det er heller ikke den electronica-plade, som får dig til at sætte din Orange-forstærker og Gibson SG til salg på eBay for i stedet at købe software for pengene. Og det er ikke pladen til en romatisk aften med hjertets udkårne (med mindre hjertets udkårne er en trommemaskine).

For You, Sleepsleeper er en af de mange plader, som kun bliver lavet, fordi der engang var en, der kaldte sig Aphex Twin og viste folk, hvordan kollissionen mellem kantede, arytmiske beats og de smukkeste melodier får begge dele til at gå op i en højere enhed.

Problemet her og nu er desværre, at Benjamin Fingers soloudspil minder usigeligt meget om de plader, som han har begået sammen med Rudi Simmons som Beneva vs. Clark Nova. Det er jo ikke nødvendigvis skidt, men For You, Sleepsleeper lægger sig endog meget tæt op ad Dramadidactic. Så, øh, smut lige over og læs den anmeldelse, for herfra er der ikke meget at tilføje, i hvert fald hvad angår det musikalske univers. Eller kig på Brian Ravnholts begejstrede anmeldelse af Fingers tidligere udspil, Woods of Broccoli.

Dog skal det nævnes, at Dramadidactic charmerede sig ind i undertegnedes hjerne og hjerte på en måde som For You, Sleepsleeper bare ikke gør. Dertil er pladen for selvreferentiel, og nogle gange føles det, som Finger læsser mere og mere på, bare fordi han kan. Og det er i sidste ende det, der gør albummet uigennemskueligt og uinteressant for alle andre end de meste dedikerede glitch-hoveder.

★★★☆☆☆

Skriv et svar