Nyheder

Ålborgensisk klub battler X Factor

I den musikalske nysgerrigheds tegn præsenterer den ålborgensiske Klub Husfred et mangefacetteret og multigenerisk program, hvor blandt andre Frodegruppen 40, Snöleoparden og Islets of Dust indgår

I den musikalske nysgerrigheds tegn præsenterer Klub Husfred et mangefacetteret og multigenerisk program med blandt andre Frodegruppen 40, Snöleoparden og Islets of Dust.

For et år siden gik klubben i luften med det formål at præsentere nogle af de kunstnere fra subkulturerne, som ifølge stifterne får for lidt opmærksomhed af de etablerede spillesteder.

Således kastes gentagelser og genkendelighed ud til højre, mens kunstnerisk kvalitet og nysgerrighed strømmer ned fra scenen på spillestedet Huset i Ålborg, klubbens faste tilholdssted. Sådan skriver booker Michael Marino, som også er en af klubbens bagmænd, i en pressemeddelese:

»Vi vil gerne se os selv som nordjydernes absolutte alternativ til at blive hjemme fredag aften for at se X Factor.«

Et alternativ, som ifølge det program, Klub Husfred præsenterer, kommer til at bestå af genrer som spoken word, neofolk, singer/songwriter, psykedelisk bluesrock og symfoniske afarter af alternativ pop samt eksperimenterende udgaver af verdensmusikken.

Blandt navnene, der optræder på Husets scene, er Frodegruppen 40, som med forfatteren Jens Blendstrup i spidsen blander spoken word med forskellige musikalske genrer, electronicalegebarnet Snöleoparden, Islets of Dust, et nyt projekt fra Under Byens Kathrine Stockholm, som blander klassiske og rytmiske genrer, samt lo-fi-minimalisterne fra Skammens Vogn

Desuden komplementerer Klub Husfred forårsprogrammet med en gratis cd. Denne ‘flyer med lyd’ kan erhverves hos diverse nordjyske kulturinstitutioner samt selvfølgelig til alle klubbens arrangementer.

Skriv et svar