Nyheder

Fredagsvideo: Suicidal Tendencies: “Institutionalized”

Fredagens video er en rejse tilbage til 1983 og den spæde start på MTV.

Fredagens video er en rejse tilbage til 1983 og den spæde start på MTV. Du ved, dengang der rent faktisk blev sendt musik på kanalen.

Dengang var LA-bandet Suicidal Tendencies det første hardcore punk-band, der blev vist på MTV, og deres legendariske video bevæger sig i feltet ‘vred teenager vil bare have en freakin’ Pepsi, men der er fandme altid en eller anden mor, der skal blande sig og smide noget vat på væggene.’

Nummeret “Institutionalized” er fra det selvbetitlede debutalbum fra 1983, og forsanger Mike Muir er det eneste oprindelige medlem i gruppen, der stadig eksisterer.

Smid fredagens spændetrøje og rejs med Undertoner tilbage til 1983 og crossover-thrashens spæde start!

Om skribenten

Anna Møller

Biografi:
Som så mange andre er jeg opvokset i et hippiehjem med en pladespiller og et par meter lp’er. Da jeg som barn og teenager selv fik lov til at styre pick-uppen, så var det Savage Rose, Beatles, Shit & Chanel, Kim Larsen & Bellami og Doors, der oftest kom på. Sådan kan man opdrages rent musikalsk uden overhovedet at have bedt om det. Da vi i gymnasiets første musiktimer skulle tage et nummer med, som vi syntes var fedt, havde de andre Eminems ”Stan” med, mens jeg havde ”Cowboys” med Portishead. Jeg lyver ikke, når jeg siger, at de andres nummer fik langt den bedste respons. Min musiksmag bunder i en forkærlighed for de lagdelte og langstrakte toner, hvor vokal intensitet og velskrevet og ukonstrueret lyrik er klare darlings. Især det mørke og repetitive musiklandskab, der samtidig bevarer bevægelighed og hypnotisk nerve, er noget, der går lige ind.

Fem favoritalbums:
Portishead: Third eller s.t.
The Beatles: Abbey Road
Silo: Alloy
Neil Young: After The Gold Rush
The Band: s.t.

Skriv et svar