Nyheder

Gratis glæder fra utrættelige punk-koryfæer

Det britiske pionerband Wire løfter sløret for, hvad du kan forvente af deres nye album, som udkommer senere i denne måned.

Meget vand er løbet gennem åen siden gruppen satte dybe spor i musikhistorien i de sene 70'ere. Men tre af medlemmerne er still going strong.

Red Barked Tree, som udkommer den 11. januar, er Wires første album i tre år. Frem til udgivelsen kan du kvit og frit streame hele herligheden via The Guardians hjemmeside.

Det legendariske artpunk/postpunk-band kunne let hvile på respekten fra fortidens store bedrifter, som debuten og artpunk-perlen Pink Flag fra 1977 eller efterfølgerne Chairs Missing og 154 (1978 og 1979), der med tilførslen af synthesizer trak lyden længere over mod, hvad man i dag kalder postpunk.

På trods af opløsninger og længere indspilningspauser er de tre tilbageværende medlemmer Robert ”Gotobed” Grey (trommer), Graham Lewis (bas, sang) og Colin Newman (guitar, sang) dog fortsat med at producere plader og spille koncerter. De er blevet ved med at have det eksperimenterende og grænsesøgende i deres musikalske udtryk og har ikke mindst på den nye plade bibeholdt fokus på de enkle, men fængende omkvæd og hooklines, som specielt Pink Flag var et studie i.

Ifølge det pressemateriale, som gruppen har udsendt i forbindelse med den nye plade, spænder Red Barked Tree bredt over sange som den salmeagtige ”Adapt” til hård artpunk a la tidlig Wire på ”Two Minuttes”. Gruppen giver i øvrigt koncert i Lille Vega den tredje marts.

Skriv et svar